2024. május 30., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

2-wJúlius 1-jétől életbe lép a Családi Otthonteremtési Kedvezmény vidéki változata, a falusi CSOK. A program egy komplexebb családtámogatási csomag része, amelyhez hozzátartozik az érintett területek infrastrukturális fejlesztése is.

Magyarországon évről évre nő az építkezések száma, részben a Családi Otthonteremtési Kedvezménynek köszönhetően. A növekvő tendenciát a kormány a támogatás kiterjesztésével segítené, a vidéki CSOK-kal. A listára mintegy 2500 hátrányosabb helyzetű település került fel, a kedvezményezetti kör alapját a népességszám határozta meg, így a maximum 5000 lakosú helységek kerültek bele a nyilvántartásba.

A program 2019. július 1-jével indul és három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető a vissza nem térítendő támogatás. A kormány az indulás után monitorozni fogja, milyen hatással bír a támogatás a kisebb településeken, és amennyiben úgy ítélik meg, hogy a határidőn túl is igény van rá, a projekt folytatódik, illetve tovább bővítik a jogosult települések listáját.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elmondta, jelentősen élénkült a vidéki kereslet az intézkedés bejelentése óta. „A magánszemélyek által feladott hirdetések és érdeklődések száma országos szinten 71 százalékkal növekedett a falusi CSOKhatására az elmúlt 3 hónapban. A legnagyobb mértékű növekedés Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Heves, Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt tapasztalható, ahol megduplázódott a kereslet." Balogh László hozzátette, eddig a fővároson kívüli legerősebb kereslet és kínálat a nagyvárosokban volt megfigyelhető, de érdekes módon a feladott ingatlanhirdetések száma legnagyobb mértékben, 19 százalékkal – a nagyvárosokon kívül – pont a községekben emelkedett. „Ez alapján arra lehet számítani, hogy hosszú évek után megmozdulhat a kistelepülések ingatlanpiaca is."

1-wA támogatási összegnek maximum felét lehet vásárlásra költeni, a többit az ingatlan korszerűsítésére fordíthatják a családok. A modern építkezéseknél a vásárlók egyre kiemeltebb figyelmet fordítanak a biztonságra, az okos berendezésre, illetve a funkcionális kényelemre. Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. cégvezetője elmondta, érzékelik a megnövekedett építkezési és vásárlási kedvet, ezért követik a fogyasztói trendeket. ,,A Hörmannál nap mint nap azon dolgozunk, hogy olyan termékeket kínáljunk a vásárlóknak, amelyeket megéri az otthonukban használni. Az energiatakarékosság, a biztonság, a kényelem a fő hívószavak nálunk." Szujó László kijelentette, a minőség és az esztétikum kéz a kézben jár a Hörmannál a garázskapuk, házbejárati- és beltéri ajtók tekintetében is.

A pályázat célja, hogy a lehető legszélesebb körben lehetővé tegyék a falusi Családi Otthonteremtési Kedvezményt, valamint szeretnék megfékezni a falvakból való elvándorlást, a népességcsökkenést.

 

További információ a Hörmann termékekről: www.hormann.hu

 

 

Forrás: Stern Communications

 

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web