2024. április 29., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Két hónap alatt már több mint 1 milliárd forint összegű hiteligénylés érkezett az OTP Bankhoz.

Naponta több mint ezer érdeklődő keres a kamattámogatott lakáshitelekkel kapcsolatos információkat a legnagyobb hazai bank honlapján.

 

Elsőként az OTP Bank tette elérhetővé kínálatában az új otthonteremtési kamattámogatást, amellyel a piaci feltételű hitelhez képest öt év alatt akár 1,26 millió forint megtakarítást is el lehet érni egy 10 millió Ft-os, új lakásvásárlásra igényelt lakáskölcsön esetén.

 

A 2012. augusztus elejétől igénylehető új, államilag támogatott lakáshitel a törlesztés első öt évében 10% alatti kamatszintet biztosíthat. A korábbi konstrukcióval szemben bővült a támogatásra jogosultak köre, és már használt lakás vásárlására is igénybe vehető. A kamattámogatás mértéke az 5 éves időtartama alatt csökkenő mértékű és nagysága hitelcélonként eltérő.

Az összes kihelyezett lakáshitelt figyelembe véve több mint két és félszeresére nőtt a kamattámogatott konstrukciót igénylő hitelfelvevők aránya az új konstrukció augusztus 6-i bevezetése óta.

Az OTP Banknál az elmúlt két hónapban már az 1 milliárd forintot is meghaladta az új kamattámogatott hitelkonstrukció igénylések volumene, a honlapon tájékozódok száma pedig átlépte a napi ezer főt.

A folyamatosan emelkedő népszerűség annak is köszönhető, hogy az OTP Bank a hiteligényléstől számítva átlagosan 16 nap alatt szerződést köt ügyfeleivel, és a hiteligényléstől számított átlag 20 nap alatt már folyósítja is a hitelösszeget. Az eddigi adatok alapján az igényt beadók 95%-a meg is kapja a hitelt.

Új lakás vásárlása vagy építése esetén a kamattámogatott hitelt igénylő ügyfelek több mint fele igénybe veszi a vissza nem térítendő lakásépítési támogatást, vagyis a szocpolt is. Ez a támogatási forma 800.000 forinttól 3.250.000 forintig terjedő, vissza nem térítendő támogatást biztosíthat a hitelfelvevő számára.

Becsei András az OTP Bank ügyvezető igazgatója a kamattámogatott hitel keresletével kapcsolatban elmondta: „Az új konstrukció népszerűségét főként annak köszönheti, hogy azt használt lakás vásárlására is igénybe lehet venni. Ezt mutatja az is, hogy az OTP Banknál az új kamattámogatott hitelt igénylők 70%-a használt lakás vásárlására fordítaná a hitelösszeget." Becsei András hozzátette: „a következő időszakban is jelentős érdeklődésre számítunk, hiszen az ügyfelek lakáscéljaik megvalósításához tízmillió forintos hitelnél akár ötmillió forint állami támogatásra is jogosultak lehetnek. A szocpol 3,25 millió, a kamattámogatás további 1,26 millió, a lakástakarékpénztár pedig mindezeken felül szerződésenként 288 ezer forint kedvezményt hozhat. Nálunk mindhárom támogatás egy kézből megszerezhető."

Emellett nemrégiben indult el a bank díjelengedési akciója, amellyel mintegy 145 ezer forintot spórolhatnak meg az ügyfelek az induló költségeken, ami egy átlagos hitelösszeg esetén az első öt évben 0,6%-os kamatkedvezménnyel egyenértékű.

Forrás: OTP

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web