2024. május 17., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Az LG Electronics (LG) inverteres levegő–levegő hőszivattyúja, az LG Athena Inverter V split oldalfali légkondicionáló környezetbarát, energia- és költségtakarékos megoldást kínál a fűtési szezon közeledtével is.

lifestyle 1 warmA berendezés kialakításánál arra törekedtek, hogy hideg időben, szélesebb fűtési tartomány mellett is optimális teljesítményt nyújtson.

A készülék az elektromos fűtőtestekhez képest akár 80%-kal csökkentheti a teljes energiafogyasztást.

A továbbfejlesztett inverter-technológia hatásfoka felülmúlja a hagyományos fűtési berendezések hatásfokát és kiváló energiatakarékossági jellemzőivel alacsony üzemeltetési költséget biztosít. Az LG Athena Inverter V a hőmérséklet hirtelen süllyedése esetén is, magas áramfogyasztás veszélye nélkül képes megőrizni a lakás melegét. Az elektromos fűtőtestekhez képest a készülék akár 80%-kal csökkentheti a teljes energiafogyasztást. Számokkal kifejezve ez azt jelenti, hogy az LG Athena Inverter V 5,6-os fajlagos fűtési hatásfokkal (COP), vagy más néven energiahatékonysági tényezővel rendelkezik. Ez az érték jelentősen meghaladja a hagyományos hőszivattyúkra jellemző értéket, vagyis az LG Athena Inverter V egységnyi energiából jóval több hőt képes előállítani. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy akár ugyanannyi hőt képes biztosítani, mint négy hagyományos elektromos fűtőegység, de ehhez az eredményhez a négy fűtőtest által felhasznált energiának csupán az ötödét használja fel. Az LG Athena Inverter V még -15 C°-os külső hőmérséklet esetén is biztosítja a fűtést.

A nagyobb fűtési hatékonyság érdekében az LG a légáramlás javítására fektette a hangsúlyt legújabb hőszivattyúja megalkotásakor. Az LG Athena Inverter V modellt a megfelelő légáram biztosítása érdekében nagyobb méretű ventilátorlapátokkal, valamint több függőleges és vízszintes lamellával szerelték fel. A meleg légáram eljut a legtávolabbi sarkokba is, gyors és egyenletes fűtést eredményezve.

Az energiafogyasztás csökkentése a környezetvédelem szempontjából is jelentős előnyökkel jár. A hőszivattyúk — akárcsak a nap- vagy a szélenergia — fenntartható fűtési megoldást kínálnak, azaz csökkentik a széndioxid-kibocsátást. Ez úgy lehetséges, hogy a hőszivattyúk egy valóban megújuló energiaforrást aknáznak ki: a levegőt. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) hőszivattyúkkal foglalkozó központja által készített felmérés szerint a hőszivattyúk használata jelenleg 157 millió tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátást jelent évente, amely a világ szén-dioxid kibocsátásának a 0,7%-a.

Az LG Athena Inverter V kiváló teljesítménye okán a belső tereket meglepően rövid idő alatt képes felfűteni. A tesztelés során a készülék a korábbi fűtési rendszerekhez viszonyítva 6,3-szor gyorsabban fűtötte fel a helyiséget.

Az LG Athena Inverter V kiemelkedően egészségtudatos választás. Az LG egyedülálló Plasmaster technológiája és méhsejtszerkezetű légszűrői (Honeycomb szűrő) védelmet nyújtanak a kórokozók, baktériumok és vírusok ellen, így tisztább, egészségesebb levegőt garantálnak.

Az LG hőszivattyú további előnye, hogy optimális levegőáramlási jellemzőiből adódóan kivételesen alacsony, mindössze 17 dB-es zajszinten üzemel. Az LG Athena Inverter V teljesen észrevétlenül és hangtalanul működik, amely különösen az éjszakai órákban fontos szempont.

„Az európaiak általában ügyelnek a környezetvédelmi szempontokra, ám a még mindig bizonytalan gazdasági helyzet miatt a kiadásaikat is igyekeznek csökkenteni. Ha mindehhez még a hideg teleket is hozzávesszük, egyértelmű, hogy az LG Athena Inverter V számos vásárló figyelmét keltheti fel majd." - nyilatkozta Mr. Jae Won Yu, az LG Electronics Magyar Kft. Légkondicionálók és energetikai megoldások üzletágának vezetője.


Forrás: Well PR

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web