2024. április 29., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Az újjáépített tetőtérNemrégiben fejeződött be, az év elején történt borzalmas tűzben leégett építésziroda, műterem és lakás felújítása és újjáépítése, amelyben a Baumit is tevékenyen részt vett.

2012. január 25-e az év legszomorúbb napja volt a Vadász ás Társa Építésziroda munkatársainak életében: ezen az estén ugyanis, egy elektromos szikra következtében tűz ütött ki az épületben és a teljes tetőtér leégett. 

Az egykori műteremházban nem csak az iroda, de kilenc lakás is a lángok martalékává vált. Nyolc órán át küzdöttek a tűzoltók az épületért, ám az szinte teljesen használhatatlan lett a tűz, később pedig a – a téli hidegben – ráfagyott víz következtében. Mind az elveszett anyagi, mind az érzelmi értékek felbecsülhetetlenek voltak – Vadász Bence, Ybl-díjas építész, az iroda tulajdonosa nem tagadta, hogy teljesen összetörte őket az esemény.

 „Nem tudom, hogyan tudtunk volna talpra állni, ha nem segít ennyi ember az első pillanattól kezdve. Ismerősök, barátok fogtak össze értünk. A kármentés, majd az újjáépítés megkezdése normális esetben akár hónapokig is elhúzódott volna, de már a tragédia után három nappal elindult a romok eltakarítása. Nem csak magánszemélyek, de az építőiparból számos gyártó, kereskedő és kivitelező cég is mellénk állt a bajban." – mondta el Vadász Bence, majd hozzátette: „Az egyik legönzetlenebb segítségnyújtó a Baumit volt, akik annak ellenére, hogy nagy cég, és számos országban képviseltetik magukat, mégsem a „lelketlen multik" közé tartoznak. Ők már sokszor bizonyították ezelőtt is, hogy nem „csak egyek a sok közül", tesznek is a szakmáért: számos építészpályázat, rendezvény, előadás fűződik a nevükhöz, a kiváló minőségű termékeik mellett."

A Baumit többek között, a megrongálódott épület külső homlokzatának megújításához adományozott az irodának építőanyagokat, például színes vakolatot.

A Baumitban megvan a jóindulat, a segíteni akarás, nem csak a saját marketing céljaikra gondolnak, ez pedig nagyon ritka egy ilyen nagyvállalat esetében. A Baumit szép csöndben, egyáltalán nem patetikusan, nem magát ünnepeltetve segített nekünk, amiért a mai napig nagyon hálásak vagyunk." – tette hozzá Vadász Bence.

A Baumit és Vadász Bence között remek munkakapcsolat alakult ki, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az építész az Év Homlokzata Pályázat zsűrijének egyik oszlopos tagja.

Forrás: Stern Communications

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web