2024. június 24., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Odoo-BME-kicsiHazatért Magyarországra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatóinak innovatív technikai megoldásokat felvonultató szolárháza, melyet 2012. november 6-án a BME Központi épületének kertjében mutattak be. A nemzetközi versenyen elért előkelő 6. helyezés után oktatási célokat szolgál majd az Odoo – mondta el Bakos Bálint, a project egyik diák vezetője.

2014 augusztusáig elsősorban a BME hallgatói számára nyújt gyakorlati oktatási terepet az épület, de terveznek programokat általános és középiskolások, illetve a környezettudatos építés iránt érdeklődők számára is.

A ház bemutatását sajtótájékoztató előzte meg, ahol felszólalt Dr. Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora; Varga Tamás DLA oktatási dékánhelyettes és Auth Adrián, az ODOO Project egyik diák vezetője.

Odoo-BME2-kicsiEgyetemünk kiemelten kezel minden olyan kezdeményezést, ami a kutatás-fejlesztés szolgálatában áll, hiszen az ország versenyképességének és fenntartható fejlődésének a tudományos fejlődés az egyik meghatározó tényezője" – mondta Dr. Péceli Gábor, aki nagyra értékelte a csapat teljesítményét, s kifejtette, hogy az egyetem missziójának tekinti az ilyen kezdeményezések támogatását.

Varga Tamás DLA felidézte a project 2 évvel ezelőtti indulását, amikor hallgatói ötlet nyomán belevágtak a versenybe. Az Építészmérnöki Kar mentorálásával, majd a BME összes Karának közreműködésével közel hetven diák és számos oktató dolgozott az aktív házon, amely innovatív megoldásainak köszönhetően két-háromszor annyi energiát termel, mint amennyit fogyaszt. A dékánhelyettes egyik legfontosabb tanulságként a projektszemléletű oktatásban rejlő lehetőségekről szólt, melynek eredményességét ez a kétéves csapatmunka is bizonyította.

Auth Adrián a szakmai tapasztalatok jelentőségén túl kiemelte a projectben végzett közös munka fontosságát, a kompromisszumkészség, az együttműködés, együttgondolkodás megtanulásának lehetőségét, s minden egyetemistát arra biztatott, keressen hasonló lehetőségeket, amelyekben kellő élet- és munkatapasztalatot szerezhet, s ezekre alapozva magabiztosabban léphet ki a munkaerőpiacra.

NZS

Eseménynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web