2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

A FAKRO cég által kiírt nemzetközi építész pályázat zárórendezvényén a különböző országokból érkezett építészeknek lehetőségük nyílt megvitatni az építészettel kapcsolatos témákat, aktuális kérdéseket.

Az építészekből és külföldi építészeti folyóiratok képviselőiből álló csoport október 12-15 között találkozott a Muszyna-i konferenciaközpontban a FAKRO kezdeményezésére szervezett találkozón, amely remek alkalmat jelentett a tapasztalatcserére.

A konferenciára számos országból érkeztek vendégek, így többek között Németországból, Lengyelországból, Bosznia-Hercegovinából, Szerbiából, Spanyolországból, Görögországból, Magyarországról és Hollandiából.

A találkozó apropója a 2012 felében lezáruló New Vision of the Loft elnevezésű, építészeknek hirdetett pályázat volt, amely immáron harmadszorra került meghirdetésre. A pályázati kiírás értelmében egy tetőteret kellett megtervezni FAKRO termékek - FGH-V tetőerkély ablak és proSky megemelt forgástengelyű ablakok - felhasználásával. A munkák értékelésénél a zsűri elsősorban az egyes projektek innovatív és kreatív jellegére fektette a hangsúlyt.

A FAKRO a világ második tetőablak gyártójaként igen széles termékkínálattal rendelkezik (tetősík ablakok, külső és belső kiegészítők, padlásfeljáró lépcsők, fénycsatornák, napkollektorok), megfelelve a legmagasabb elvárásoknak is.

A FAKRO pályázata nagy népszerűségnek örvend – a világ különböző részéről több száz építész-tervező nyújtotta be pályaművét. A zsűri tagjai – az A10 építészeti folyóirat képviselője, Hans Ibelings építész és kritikus, Nanne de Ru, a Powerhouse Company építész stúdió tervezője valamint Sabina Sujew a FAKRO részéről – a kiírásnak leginkább megfelelő, kreatív és innovatív munkákat választották ki.

A pályázat iránti rendkívüli érdeklődés miatt a FAKRO úgy határozott, hogy konferenciát szervez a versenyben résztvevők számára, megadva a személyes tapasztalatcsere lehetőségét is. A találkozón az építészek bemutathatták a győztes pályamunkákat, találkoztak a zsűri tagjaival, az A10 európai folyóirat képviselőivel, Bernard Savelkoellel és Indira van't Kloosterrel, valamint építész egyesületek képviselőivel.

A New Vision of the Loft verseny résztvevői és a sajtó képviselői a FAKRO gyár megismerése mellett megtekinthették Kis Lengyelország nevezetességeit is, Krakkó városát és a Wieliczka-i sóbányát, és számos érdekesség várta őket a Hotel Activa rekreációs központban is.

A FAKRO és az A10 folyóirat nemsokára közzéteszi a verseny következő kiírását. Részletes információk a www.fakro.com oldalon találhatók.

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web