2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Pályázati Felhívás kiemelt célkitűzése ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra.

Rendelkezésre álló forrás: a KEOP-2012-5.5.0 konstrukció 2012-13-as teljes kerete 30 milliárd Ft.

 

A pályázatok benyújtásához előzetes regisztrációra van szükség a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. honlapján (www.nkek.hu). A pályázat az előzetes regisztrációs eljárás során meghatározott munkanapon vagy azt követően nyújtható be, ez az időpont az előzetes regisztrációk sorrendje, valamint a pályázatok befogadását biztosító kapacitások figyelembe vételével kerül meghatározásra, és nem lehet korábban, mint az előzetes regisztrációt követő 20. nap.

 

Támogatás mértéke: az elnyerhető támogatás mértéke minimum az összes elszámolható költség 10%-a, a maximum mértékek meghatározásához pedig az alábbi táblázat alkalmazandó:

Pályázó Támogatás maximális mértéke
Mikro-, kis- és középvállalkozás 60 %
Többségi állami/önkormányzati tulajdonú vállalkozás 60 %
Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények 85 %
Költségvetési szervek és intézményeik / Közoktatási intézmények esetében, amennyiben a projektvállalkozási tevékenységhez kapcsolódik (A.5 fejezet 1pont) 60%
Nonprofit szervezet 60 %
Önkormányzati közfeladatot ellátó Nonprofit szervezet 85 %
Állami közfeladatot ellátó Nonprofit szervezet 100 %

 
 Támogatás összege: a jelen pályázat keretében elnyerhető támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 500 millió Ft lehet, vállalkozások esetében minimum 1 millió Ft, maximum 50 millió Ft alatti lehet.

PÁLYÁZÓK KÖRE

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak:


VÁLLALKOZÁS:

  • Jogi személyiségű vállalkozás (Kivéve mezőgazdasági szövetkezetek)
  • Jogi személyiség nélküli vállalkozás

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ÉS KÖLTSÉGVETÉSI REND SZERINT GAZDÁLKODÓ SZERVEK (Kivéve képviselő-testületi hivatalok -ebbe nem tartoznak bele a polgármesteri hivatalok épületei és kivéve központi költségvetési irányító és költségvetési szervek)

NONPROFIT SZERVEZET

  • Jogi személyiségű nonprofit szervezet (Kivéve pártok, lakásszövetkezetek, olyan egyházi szervezet, mely nem tartozik a 2011. évi CCVI. törvény 7.§ (4) bekezdése szerinti Országgyűlés által elismert egyházhoz)
  • Jogi személyiség nélküli nonprofit szervezet

ÁTMENETI ÉS TECHNIKAI BESOROLÁSOK

Egyéb gazdasági szervezet (Kivéve megszűnt gazdálkodási forma, egyéni (nem piaci) gazdasági tevékenység, technikai kóddal rendelkezők)

Méret

Vállalkozások közül kizárólag

  1. a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény szerint mikro-, kis- vagy középvállalkozásnak minősülő jogosultak pályázni,
  2. többségi önkormányzati/állami tulajdonú vállalkozások pályázhatnak.

Támogatható tevékenységek

Csak energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló projektet lehet benyújtani. (továbbiakban: kombinált projekt)

A kombinált projektre vonatkozó előírások:

  1. Kizárólag olyan projekt támogatható, amelyben a megújuló energiafelhasználásra vonatkozó projektrész is kizárólag az energiahatékonysági korszerűsítésre kerülő épület(ek) hő és/vagy villamosenergia-rendszer ellátását szolgálja.
  2. A benyújtott pályázat esetén a megújuló energia felhasználásra irányuló projektrész aránya – alátámasztottan - el kell hogy érje a legalább 5%-ot a projekt elszámolható költségein belül.
  3. A benyújtott pályázatok esetében az energiahatékonyság fokozására irányuló projektrész aránya – alátámasztottan – el kell hogy érje legalább az 50%-ot a projekt elszámolható költségén belül.
  4. Az „A) Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek" alfejezet I. és II. alpontjaiban felsorolt tevékenységek projekttípusait, valamint a B) Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek 1; 2; 3; alpontjaiban felsorolt tevékenységek projekttípusait csak egymással (energiahatékonyság és megújuló energiafelhasználás) kombináltan lehet megvalósítani.
  5. Az „A) Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek" alfejezet III. alpontjában felsorolt tevékenység projekttípusait, valamint a B) Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek 4. alpontjaiban felsorolt tevékenységek projekttípusait csak egymással (energiahatékonyság és megújuló energiafelhasználás) kombináltan lehet megvalósítani


A fejlesztés megvalósulásának helyszíne Magyarország teljes területe.

További információ és a pályázati dokumentáció letölthető: www.nfu.hu

Forrás: NFU

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web