2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Meghirdette az idei, közösségi programokra és az épített örökség védelmére szóló pályázatokat az egyházak számára az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága.

A minisztérium MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a támogatást igénybe vehetik egyházak, egyházi intézmények, belső egyházi jogi személyek és egyéb egyházi szervezetek, valamint külhoni magyar egyházi szervezetek, egyházi jogi személyek.

Az igénylők kétféle támogatásra pályázhatnak:

  • Az egyik típus célja az egyházak közösségi programjainak és beruházásainak elősegítése. Ebben az esetben az egyházak hitéleti, kulturális, oktatási, közösségépítő és felzárkóztató tevékenységével szorosan összefüggő egyházi ingatlanok, helyiségek felújítására vagy kialakítására nyújthatnak be kérelmet.
  • A másik típusú pályázat célja az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása. Ezen keresztül az egyházi hitéleti vagy közfeladatot ellátó, műemlék ingatlanok védelmére, felújítására, bővítésére, valamint egyéb egyházi felújítási, építési beruházásokra kapható támogatás.

A pályázat fedezetet nyújt továbbá a magyar nemzeti kulturális örökség részét képező kárpát-medencei egyházi műemlékek és a kárpát-medencei magyar egyházak nemzetmegtartó szerepének növelését célzó egyéb beruházások, felújítások támogatására - olvasható a közleményben.

A rendelkezésre álló keretösszeg 30.000.000 Ft.

A pályázó működési támogatásnak minősülő, vissza nem térítendő, bruttó támogatásban részesül, melyből általános forgalmi adó nem igényelhető vissza.

A támogatás módja: utófinanszírozás.

A pályázat benyújtásához legalább az igényelt összeg 25%-ának megfelelő elvárt önrészt kell biztosítani.

A támogatási kérelem elektronikus feltöltésének, valamint a nyilatkozat postára adásának határideje február 15.  Magyarországi igénylők esetében szükséges a felettes egyházi szerv ajánlása is. Egy igénylő egyetlen egyedi pályázatot nyújthat be.

A tájékoztatás szerint az államtitkárság a beadási határidőt követő 60 napon belül dönt a pályázatokról. A pénzügyi lebonyolítást, a szerződéskötést és az elszámoltatást az Emmi háttérintézménye, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő végzi.

Bővebb információ és a pályázati anyagok letölthetők a www.emet.gov.hu oldalról.

Forrás: MTI/EMET

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web