2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

LETS DOIT kulso-webAz elmúlt évek gazdasági válsága a barkács piacon is jelentős nyomokat hagyott maga után. Azonban Magyarországon is érvényes a tézis: nincsen válság új lehetőségek nélkül! Ismert barkács áruház-láncok kivonulásának, valamint sok szerszám-szakkereskedés megszűnésének köszönhetően piaci részesedés és forgalmi potenciál válik szabaddá – ezt a megmaradt szakkereskedők most kell lekössék maguknak. A LET'S DOIT üzletkoncepcióval az osztrák 3e Handels- und Dienstleistungs AG olyan kiforrott koncepciót ad aktív vállalkozások kezébe, amely a sikeres piaci részvétel minden feltételének megfelel.

A 3e-csoport expanziós offenzívát tervez a Magyarországon kínálkozó lehetőségek kihasználására. A 3e-csoport által kínált know-how-t Magyarországon már 25 tagvállalat veszi igénybe. 

Nehéz kiinduló állapot – sokan bedobják a törülközőt

A magyar barkács piac legismertebb áldozata a francia barkácsáruház-lánc, a Bricostore, amely 2012 végén végleg kivonult a piacról – mindannak ellenére, hogy 9 áruházban, több mint 12 milliárd Forint forgalmat bonyolított a magyar piac addig negyedik legnagyobb résztvevője. De más nagy nevek is, Baumax, Praktiker a válság következményeivel küzdenek, és komoly megújulásra van szükségük. Mindez hatással van a nagy barkács áruházak kínálatának minőségére is:

  • A választék a készletek csökkentése miatt szűkült
  • Átszervezési intézkedések révén a személyzet létszámának csökkentésével faragnak a költségeken
  • Mindez pedig a barkácsáruházaknál a szaktanácsadás és a szolgáltatások minőségének további szűküléséhez vezet

A magyarországi barkácsáruház-láncok gyengélkedésük miatt nemcsak leállították a terjeszkedést, hanem a túlkínálatukból is visszavesznek. A fennmaradó szakkereskedések számára kiváló lehetőségek nyílnak új piaci részek megnyerésére és többletforgalom realizálására", nyilatkozta Dr. Günther Pacher, a 3e Handels- und Dienstleistungs AG vezérigazgatója.

LET'S DOIT: Kipróbált koncepció az indulás támogatására

LETS DOIT belso-webA 3e-csoport által kifejlesztett LET'SDOIT üzletkoncepció Ausztriában és a kelet-közép európai országokban már sok éve megvetette a lábát. A versenytársak közül legfőként az alábbi jellemvonások miatt tűnik ki:

  • szakkereskedők komoly know-how-val és magas szinten képzett alkalmazottakkal
  • letisztult üzletkialakítás
  • jól strukturált választék
  • áttekinthető szortiment-bemutatás
  • folyamatos szortiment-ellenőrzés és fejlesztés
  • professzionális és a vásárló számára az üzletben is jól felismerhető reklám

"Természetesen még mindig az átfogó és professzionális szaktanácsadás a legnagyobb versenyelőnyünk. Ezt az előnyünket meg is kell tartanunk. A LET'S DOIT koncepció jól kialakított és áttekinthető kínálatával együtt a Partnereinknek remek lehetőségük nyílik, hogy a piac tortájából az eddiginél nagyobb szelet ragadhassanak magukhoz" mondta Dr. Günther Pacher.

A saját készítésű koncepciók drágák, és manapság már nem is elegendőek

A 3e-csoport jelenleg 25 tagvállalatnak nyújt támogatást, ebből tízen pedig a már bizonyított LET'S DOIT koncepció szerint működnek.

Az, hogy hány szakkereskedőt tud a 3e-csoport felvenni, a magyarországi képviselet munkatársainak meggyőző-erejétől is függ. Pacher vezérigazgatónak azonban meggyőződése, hogy a rátermett szakkereskedők számára a csatlakozásra a mostaninál jobb alkalom nemigen várható. „A saját kialakítású üzletkoncepciók megvalósítása nem csak drága és időt rabló. A házilag összeállított koncepciók a legritkább esetben sikeresek" – magyarázza a kiskereskedelemben több évtizedes tapasztalatot szerzett Pacher.

2013-ra a 3e-csoport a piac pozitív változását várja

A vállalkozások és háztartások forrásai a feszült gazdasági helyzet miatt még mindig korlátozottak. A restriktív hitelezési lehetőségek nem teremtenek barátságos környezetet a beruházásokhoz sem. Ennek ellenére a 3e-csoport szakértői bizakodóak azt illetően, hogy az előttünk álló évben a piac pozitív irányban fejlődik.

A 3e-csoport iparcikk szakkereskedők társulása. A csoport tagjainak összes forgalma 2012-ben 530 millió Eurót tett ki, ebből 413 millió Ausztriában, 117 millió pedig a környező országokban realizálódott. Ezzel az eredménnyel a 3e-csoport az ausztriai szerszám szakkereskedelmi piac elsőszámú résztvevője. Magyarországon a 3e-csoportnak 25 tagvállalata van, ebből 10 LET'S DOIT üzlet.

Forrás: LivePR

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web