2024. május 2., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Masterplast új gyártóbázisa, légifotóÚjabb jelentős fejlesztést zárt le a Masterplast cégcsoport, a társaság ma adja át káli telepén új üvegszövet-háló gyártó üzemét. Az 1,4 millió eurós beruházásnak köszönhetően évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet készül majd a létesítményben.

A nyár végén jelentette be a Masterplast cégcsoport, hogy tovább bővíti termelőkapacitását az észak-magyarországi Kálon található bázisán. A társaság mintegy 1,4 millió eurót fordított a fejlesztésre, amelynek eredményeként elindíthatja az üvegszövet-háló gyártását saját innovációja alapján. A beruházás részeként a vállalat Németországból vásárolta a csúcstechnológiát képviselő gyártósort, illetve jelentős átalakításokat hajtott végre káli telephelyén, hogy az optimális környezetet teremtsen az új termék előállításához.

A tervek szerint 2013. március végétől kerülnek majd piacra a vállalat saját gyártású, magas minőségi szintet képviselő termékei. Az üzem 2014-re éri el teljes kapacitását, akkortól évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövet-háló gyártására lesz képes. A Kálon előállított termékek túlnyomó részét az európai uniós exportpiacain tervezi értékesíteni a Masterplast. A várakozások szerint 2013-ban mintegy 1,4 milliós, 2014-ben pedig már közel 2,8 millió eurónyi többletbevételt hozhat a cégcsoportnak az üvegszövet-háló európai uniós országokba történő értékesítése.

A most lezárult beruházás kitűnő alapot jelent számunkra ahhoz, hogy mind minőségben, mind árban versenyképes, saját termékkel jelenjünk meg az európai piacokon, ami fontos összetevője lehet a vállalat további növekedésének a jövőben" – mondta el a fejlesztés kapcsán Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikk(ek):
Jelentősen csökkent a Masterplast tavalyi eredménye
Az EU-ban terjeszkedik a Masterplast

A Masterplast 2003 óta értékesít hőszigetelő rendszereket, jelentős tapasztalatot és tudást szerezve mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazástechnika területén, így a saját üvegszövet-háló gyártás elindítása a belső, organikus fejlődés következő lépcsője. A társaság eddig is az egyik legerősebb üvegszövet importőrnek számított Európában, így a saját gyártással tovább erősítheti piaci pozícióját.

Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy a mostani fejlesztésnek köszönhetően az eddigi mintegy 70-ről közel 100-ra nőhet az üzemben dolgozók száma. Sőt, amennyiben a várakozásainknak megfelelően alakul a Kálon készülő üvegszövet-háló értékesítése, további fejlesztéseket és létszámbővítést is elképzelhetőnek tartok" – tette hozzá Tibor Dávid.

Forrás: Masterplast

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web