2024. május 9., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Az, ahogyan építünk és élünk fontos tényezője környezetünk megmentésének. Ennek a gondolatnak a jegyében hívta meg Gunther Zsolt építész, a Nemzetközi Aktívház Szövetség alelnöke azokat az építészeket, egyetemi oktatókat, kutatókat, a sajtó és az állami intézmények képviselőit, akik már eddig is bizonyítottan elkötelezett hívei az egészséges, környezettudatos és versenyképes építészet megteremtésének.

Az aktívház gondolat rendkívül ambiciózus és hosszú távú célokat fogalmaz meg a jövő épületállománya számára. A mi célunk az – mondta Gunther Zsolt, hogy közös platformot teremtsünk azok számára, akik a kiegyensúlyozott és holisztikus épülettervezés elkötelezettjei.

 

Az aktívház a beltéri komfort, az energiatudatosság és a környezet hármas egyensúlyára törekszik. Az aktívház egészségesebb és kényelmesebb életet biztosít lakói számára, elsősorban bőséges napfény és friss levegő által. A felhasznált anyagok is pozitív hatással vannak a kényelemre és a belső klímára. Energiahatékony, hiszen teljes energiaszükségletét megújuló forrásokból biztosítja, amelyek vagy integráltak magában az épületben, vagy a közvetlen környezetből származnak. Pozitív kölcsönhatásban van a környezettel azáltal, hogy kitűnően alkalmazkodik a helyi viszonyokhoz, koncentráltan használja az erőforrásokat, és teljes életciklusa alatt optimalizálja a környezeti hatást.

 

A gondolatcserének ez az újszerű formája a bevezető után izgalmas párbeszéddé alakult. Számos ötlet vetődött fel és olyan munka is előkerült, mely egy idő óta egy fiók mélyén lapul, a közös munka és gondolkodás talán segít abban, hogy megvalósuljon.

MK

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web