2024. május 19., vasárnap

UJ HONLAP BANNER 250 100

Elhelyezték szerdán a Semmelweis Egyetem (SE) központi betegellátó épületének alapkövét Budapesten, a VIII. kerületben. A Korányi-projekt nevű beruházás során egy húszezer négyzetméteres, hétszintes épület építése kezdődik el.

Az építkezést és eszközbeszerzést is magában foglaló 12 milliárd forintos, java részben európai uniós forrásból megvalósuló beruházással a tervek szerint jövő nyárra végeznek.
Szél Ágoston rektor köszöntőjében úgy fogalmazott, a beruházás hiányt pótol, elmaradása károkat okozott volna. 

Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára úgy vélte, az építkezéssel és a vele járó fejlesztéssel az egyetem egyfajta dél-pesti sürgősségi központtá válhat, amely az újragondolt egészségügyi ellátásban az elkövetkező negyedszázadra kijelöli az SE helyét.

A több mint hatmilliárd forintból felépülő új épületben radiológia, központi laboratórium, az országban egyedülálló intenzív osztály, száztíz ágyas traumatológia, valamint ortopédiai osztály is helyet kap. Új szolgáltatási egységként létrejön egy kiemelt sürgősségi központ és egy modern fizioterápiás részleg, az épület tetején pedig helikopterleszállót építenek ki. Az új központi épületet a szomszédos klinikákkal belső folyosóhálózat köti majd össze.

Az építési beruházás keretében 2,5 milliárd forint értékben szereznek be eszközöket és fejlesztenek műszereket. Létrejön a teljesen digitalizált radiológia, jelentős előrelépés lesz az automatizált központi laboratórium, valamint a teljesen új felszerelésű 47 ágyas központi intenzív osztály is.

A beruházás - amely a VIII. kerületi Szigony utca, Üllői út, Korányi Sándor és Apáthy István utca által határolt területen valósul meg - vállalkozási szerződését a Swietelsky Magyarország Kft. és a Hőszer-Trade Kft. nyerte el konzorciumban.

Forrás: MTI

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web