2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal támogatásával meghirdeti a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj pályázatot.

A Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat az arra érdemesnek talált, egészében, vagy jelentős részben megvalósult várostérségi gazdaságfejlesztési együttműködésű fejlesztések, tervek, akciók és projektek, nyilvános pályázat keretében nyerhetik el.

A pályázat célja

  • A terület- és gazdaságfejlesztési együttműködések gyakorlati megvalósulási formáit alakító városok és környékük önkormányzatai számára követhető példák találása és széles körű bemutatása,
  • A legjobb gyakorlati példák segítségével a gyakorlat-orientált, többszintű és decentralizált területfejlesztés eszköztárának gyarapítása,
  • A különféle területi szintek és gazdasági szereplők közötti együttműködés lehetséges mechanizmusainak feltárása és bemutatása, a megvalósult várostérségi együttműködési stratégiák jó példáin keresztül,
  • A kiváló teljesítményt nyújtó várostérségi gazdaságfejlesztési együttműködések szereplőinek, közreműködő szakmai és politikusi személyiségeinek elismerése, bemutatása a széles közvélemény számára,
  • A kiváló terület- és gazdaságfejlesztési teljesítmények megörökítése az adott közösség, és a széles közvélemény számára.

A pályázaton való részvétel feltételei

Az adott várostérségi együttműködés fejlődését közvetlenül, érdemben befolyásoló, 2010. évtől kezdődően (vagyis ha a pályázat tárgyával kapcsolatos első operatív műveletek legkorábban 2010-ben történtek) dokumentáltan megtervezett és/vagy meg is valósult olyan stratégiai – azaz a térség egészét, vagy kulcsfontosságú területrészét érintő, a különböző szereplők együttműködésével tervezetten, szervezetten létrehozott – terület- és/vagy gazdaságfejlesztési fejlesztések, tervek, akciók, amelyek tervezésük és/vagy megvalósításuk eljárásával, körülményeivel, eredményeivel jó például szolgálhatnak más várostérségek, városkörnyékek, illetve a terület- és gazdaságfejlesztés más szereplői számára.

A benevezhetőség független az egyes együttműködések megvalósulásának jogi formájától.

Pályázatot nyújthat be az a városi, vagy városkörnyéki önkormányzat, vagy annak a terület- és gazdaságfejlesztés megvalósításában illetékes szervezete, illetve városok és környékük önkormányzatainak bármilyen módon formalizált együttműködésének képviselője, vagy munkaszervezete, amely az akció megvalósításában érdemi szerepvállalással közreműködött.

Egy együttműködés, vagy önkormányzat több fejlesztéssel, tervvel, illetve akcióval is pályázhat a díj elnyerésére, és előnyt élveznek azok a fejlesztések, tervek, illetve akciók, amelyek egymást erősítő hatással segítették a térség, vagy annak egy része fejlődését.

A pályázatra csak olyan tervekkel, fejlesztésekkel és akciókkal lehet jelentkezni, amelyekkel kapcsolatosan visszaélés alapos gyanúja semmilyen formában nem merült fel. Nem vehet részt a pályázaton olyan program, amely esetében szerzői jogi, etikai, vagy üzleti vita áll fönn, mely, amelynek nyilvánosságra kerülése ronthatja a pályázat hitelességét.

A pályázat eredményeit minél inkább konkrétan lemérhető, indikátorokkal kell bemutatni.

A pályázat benyújtójának a jelentkezési lapon található nyilatkozatban vállalnia kell a nyilvánosságot.

A pályázóknak igény esetén lehetővé kell tenniük a Bíráló Bizottság számára az érintett területek és környezetük meglátogatását, megtekintését, egyes szereplőivel való személyes találkozást. A látogatás időpontjáról legalább 5 munkanappal korábban a Bíráló Bizottság írásbeli értesítést küld a jelentkezési lapon megadott e-mail címen és faxszámon.

A pályázat beadása

A pályázatot elektronikus úton, e-mailben kell eljuttatni legkésőbb 2013. április 30-án 15.00 óráig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   e-mail címre.

Amennyiben pályázati anyag beérkezéséről május 2. 10:00 óráig nem kap visszajelzést, vegye fel a kapcsolatot a kiíró kapcsolattartójával, az előző pontban szereplő elérhetőségen. A Bíráló Bizottság a határidő után érkezett vagy hiányosan benyújtott pályaműveket bírálat nélkül kizárja a pályázatból.

A Bíráló Bizottság évenként legfeljebb két „Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat" ad ki, továbbá legfeljebb két pályázatot dicséretben részesít. Megfelelő színvonalú pályamű hiányában a Bíráló Bizottság nem adja ki az összes díjat, illetve dicséretet.

A „Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat" elnyerők a díjat megtestesítő műalkotást és a díj elnyerését tanúsító oklevelet, a dicséretben részesülők oklevelet kapnak.

Eredményhirdetés: 2013. június 15-ig.

A Bíráló Bizottság összetétele

A Bíráló Bizottság munkájában való részvételre az alábbi szervezetek lettek felkérve:

  • Belügyminisztérium,
  • ECOVAST Magyarország Egyesület
  • Magyar Gyáriparosok Szövetsége,
  • Magyar Kereskedelmi és Iparkamara,
  • Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat,
  • Magyar Urbanisztikai Társaság,
  • Megyei Jogú Városok Szövetsége,
  • MTA Regionális Kutatások Intézete,
  • Nemzetgazdasági Minisztérium,
  • Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal,
  • Nemzeti Külgazdasági Hivatal,
  • Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége,
  • Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

A pályázatra benyújtandó munkarészek

  • a jelentkezési lap a pályázók adataival,
  • két darab, 100x70 cm-es álló formátumú tabló, amely tartalmazza:
  • mindkét tablón jól láthatóan a beadott pályázat címét, a MUT és az NTH logóját és a „Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj 2013." feliratot. Díjra vonatkozó egységes, használandó kommunikációs eszközöket és arculati eszközöket megfelelő nyomdai munkára alkalmas felbontásban a pályázat kiírója, kérés esetén a pályázók rendelkezésére bocsátja.
  • Mindkét tablón a stratégia lényeges közreműködőinek pontos megnevezését (A Pályázó felelőssége, hogy minden, a munkában résztvevő személlyel vagy céggel egyeztessen és azokat megjelenítse a pályázatban. A hiányos vagy téves megjelenítésért a Kiíró nem vállal felelősséget.)
  • Ábrákat, fotókat, ismertető szövegeket, a tervek, fejlesztések, akciók illetve projektek előkészítésének és létrehozásának ismertetésével, a szemléltetéshez és megértéshez szükséges módon, úgy, hogy azok kiállíthatók legyenek.
  • A pályázati dokumentáció részeit az azonosíthatóság érdekében a következőképpen kérjük elnevezni: a városkörnyék központi településének neve_melléklet sorszáma(.pdf), pl. így: Városnév_3.1.pdf

A pályaművek bemutatása

A pályaművek napi és a szaksajtó érdeklődésétől függően kiállítás és sajtótájékoztató keretein belül bemutatásra kerülnek. A díjazásban vagy dicséretben nem részesült tervek az eredményhirdetéstől számított 90 napon belül a benyújtás helyén átvehetők, az ezután megmaradó pályázatokat a Kiíró megsemmisíti.

A pályázati folyamat menetrendje

  • Kiírás megjelentetése 2013.03.14.
  • Pályaművek beérkezése 2013.04.30.
  • Pályaművek tervezett előzetes elbírálása 2013.05.15.
  • Bíráló Bizottsági döntés 2013.05.21-e után
  • Díjátadás 2013. június első fele

A pályázati kiírás és jelentkezési lap folyamatosan letölthető a www.mut.hu honlapról.

További felvilágosítást ad a Magyar Urbanisztikai Tudásközpontnál Szabó Gyöngyvér a +36-1 215-5794 telefonszámon(hétfőtől péntekig 9-15 óra között).

Forrás: MUT

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web