2024. május 30., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

 

fapedit-banner

Facebook

Hirdetés

dimag x me 120x240

EpuletfelujitasKonferencia2

2014. szeptember 24. - Budapesti Műszaki Egyetem, K épület 1. emeleti díszterem

 

Az előző évek sikeres konferenciái után a Magyar Építéstechnika 5. alkalommal rendezte meg az Épületfelújítás Konferenciát, melynek idei évben is szakmai támogató partnere a BME Épületszerkezettani tanszéke volt.

MÉK kreditpont 2 pont (2014/157)

 

A konferenciák az épületek felújítását, rekonstrukcióját járják körül minden alkalommal más-más témára, részterületre helyezve a hangsúlyt. A meglévő épületállomány között különleges helyet foglalnak el azok az épületek, melyek elsősorban a nagyobb városokban, a kiegyezés után épültek. A jellegzetes keretes beépítés legfeljebb a Monarchia területére, de ezen belül is elsősorban Budapestre jellemző. A II. világháború után a tulajdonosi szerkezetük jelentősen átalakult: a lakások kisajátításra majd állami, vagy tanácsi tulajdonba kerültek, míg az 1990-es években a lakások zöme ismét egyéni tulajdonba került és társasházi formában működnek.

Számos megújult épület növeli a városok hírnevét, előremutató tömb-rehabilitációs projektek készültek, de lényegesen több az olyan épület, melynek felújítása nem halogatható, mivel ezeknek a házaknak jelentős hányada közel 100 esztendős, és a karbantartásuk is elmaradt.

 

A 2014. évi konferencia célja elsősorban a figyelem ráirányítása volt a problémára, hogy az elkövetkező időszak kiemelkedő feladata ezen épületállomány felújítása, rehabilitációja.

 

 Köszönjük minden támogatónak, előadónak és résztvevőnek, hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt!

 

A konferencián elhangzott előadások anyaga a honlapunkra történő bejelentkezés (a honlap jobb felső részén: Bejelentkezés/kijelentkezés) után itt tekinthető meg/tölthető le.

 

Pillanatképek a konferenciáról (Fotók: Csényi Sándor):

 

 

 

Találkozzunk a 6. Épületfelújítás Konferencián!

 

További információ: Kulcsár Ilka Tel./Fax: (+36-1) 239-1982, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók 2014

proidea logo-web

 ZoldtechLogo

Támogatók 2014

bme logo kicsi-web

bkiklogo

mkiklogo-kicsi

Isover

easi-joist-logo-web

logo austrotherm-web

Rehau-logo-kicsi

Knauf logo-kicsi

Bachl logo-web

URSA 4c web

leier logo-kicsi

  Schoeck-logo-kicsi

 lindab-logo-konf

Bau-haus-Logo

 SAKRET-kicsi