2024. július 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Idén lett 25 éves az Austrotherm Kft., így kiváló alkalom nyílt arra, hogy megvizsgálják egy Magyarországon gyártott és beépített, negyed évszázados polisztirol hőszigetelő anyag minőségét. 

 

 

 

Forrás: Austrotherm

 

 

Az AXIÁL Kft. 25. születésnapja alkalmából készített egy videót a cég negyed évszázadáról.

 

 

Forrás: AXIÁL Kft.

 

 

Geodéziai megbízások a TÉRGEO-tól

A 13 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Térgeo Bt. magas műszaki színvonalon, kiváló ár/érték aránnyal, a szakma legmodernebb fejlesztéseit követő eszközparkkal vállalja teljes körű geodéziai megbízások teljesítését, intézményi és magán megrendelőktől egyaránt.

Vállaljuk:

 • geodéziai művezetés (kitűzések, ellenőrző bemérések, földtömegszámítás, stb.)
 • szintvonalas tervezési térképek, megvalósulási térképek elkészítése bármilyen CAD-, és egyéb formátumban (dwg, dxf, dgn, pdf, stb.)
 • különféle közműrendszerek építésénél geodéziai támogatás (aknák kitűzése, beépített anyagok nyilvántartása, nyomvonal-térképek készítése)
 • földhivatali geodéziai munkák ellátása (épületfeltüntetési, bontási, szolgalmi jogi vázrajzok, telekalakítási, megosztási folyamatok, stb.)

Referenciamunkáink:

 • Érd megyei jogú városban és Tök községben szennyvízcsatorna-fejlesztésénél komplett geodéziai támogatás a Colas Alterra több építésvezetősége számára (37 km nyomvonal, 64 db átemelő), 2011-2015
 • Szennyvízátemelők tervezési térképeinek elkészítése a Főmterv Zrt. számára, 2013
 • Corvin sétány, új lakó- irodaépületek és üzletház kivitelezése során ellenőrző mérések a Futureál számára (alvállalkozasban), 2006-tól
 • Paskál lakópark, K4 irodaháznál ellenőrző munkák a Futureál számára (alvállalkozásban), 2009-2015
 • Graphisoft park, összközműves, up-to-date megvalósulási térkép mérése, összeállítása, folyamatos karbantartása (alvállalkozásban), 2002 óta
 • Nyugati Pályaudvar komplett, 3D-s felmérése (alvállakozóként) 2006
 • Népstadion és Intézményei komplett, 3D-s felmérése (alvállalkozóként) 2007

Elérhetőség: Térgeo Bt.,2030  Érd, Tárnoki út 20. Tel.:+36-30 650-3231;
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; www.tergeo.hu

(x)

konfig1-kicsiAbban valószínűleg mindannyian egyetértünk, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tető van a fejünk felett. Hiába szép a házunk, ha a tető huzatos, vagy „csak" nem szigetel rendesen, és emiatt sokkal többet kell költenünk a fűtésre. Ha a tetőteret beépítjük, a hangszigetelés is fontossá válik - ami szintén jó tető kérdése - egy zajos szobában senki sem tölti szívesen a napjait. Ha rossz minőségű cserepet választunk, az állandó javíttatások is sok bosszúságot és pluszköltséget okozhatnak. Felesleges is folytatni... világos, hogy annak, aki tetőt épít, jól fel van adva a lecke.

Számos szempontot kell figyelembe venni, és ha meg is találtuk a megfelelő cserepet, a következő feladat talán még nehezebb, ki kell választanunk a szükséges kiegészítőket is. A tartozékokat, amitől a tetőcserépből tető lesz. A pára és hőszigetelő elemeket, kúpalátéteket és tetőáttöréseket és mindenféle fura nevű kiegészítőt, amiről többnyire azt sem tudjuk, mire való. Mégis, jobb, ha nem hagyjuk ki ezt a lépést, mert ezen a pár „apróságon" múlhat, mennyire lesz jó a komfortérzetünk otthonunkban.

Bővebben...

ABB irb 120 made of-lego-kicsiNyolc hónapba telt, míg megalkotói – kizárólag szabad idejükben – megépítették az elektronikusan vezérelhető, LEGO elemekből álló, ránézésre is lenyűgöző ABB robotot.

Az ABB és a LEGO egyaránt skandináv eredetű cégek és több közös vonással bírnak, mint elsőre gondolnánk. A bonyolult problémákra adott egyszerű válaszoktól kezdve egészen a tagadhatatlanul népszerű skandináv design-nyelvig a két vállalatnak közösek a gyökerei. A LEGO Mindstorms készlet formájában megjelenő, programozható LEGO robotika segítségével a valóságos világ építőkockák formájában reprodukálható - és itt jön a képbe a BrickIt szervezet.

Bővebben...

Korábban három látványos stop-motion animációs filmet készített az Austrotherm Kft. hőszigetelő termékeik alkalmazásáról. A Padlap, a Grafit® Reflex és a Manzárd Grafit® után a negyedik film nem egy terméket állít a középpontba, hanem egy jégkocka sorsán mutatja be, hogyan működik a hőszigetelést.

A nyáron kihelyezett 20x20x20 cm-es jégkocka nagyon hamar elolvadt, míg a hőszigetelt példány 24 óra múlva is szinte érintetlen maradt. A szigetelés hatékonyságát itt lehet megtekinteni:

 

Forrás: Austrotherm

Kovacs-Zoltan Fulop-Zsuzsa Marosi-Miklos Foldes-Laszlo Ferenczy-Andras-kicsi2013. június 4-én adták át a  Creaton "Hozzuk együtt tető alá" - Kerámia tetőcserép középületeinken című kétfordulós pályázat első fordulója nyerteseinek a díjakat. 

Alábbiakban bemutatjuk a díjazott épületeket és építészeket és épületeket.

Bővebben...

Mo-hires-villai konyvborito-kicsiA prágai FOIBOS kft. Művészeti Ügynökség sok éve foglalkozik a közép-európai építészet kutatásával és propagálásával. Tevékenységükben mérföldkő a „Via Villas" projekt, amely a V4 országok + Szlovénia villa-építészetét tárja fel és mutatja be.

2011-ben kezdődött a „Magyarország híres villái" című kiadvány előkészítése, melyhez egy „utazó" kiállítás is társul. A kiadvány tehát a „Visegrádi országok és Szlovénia híres villái" című, Európai Unió által finanszírozott nemzetközi projekt részét képezi, melynek keretén belül a „Csehország, Morvaország és Szilézia híres villái," a „Szlovákia híres villái" és a „Szlovénia híres villái" című reprezentatív válogatások már megjelentek.

Bővebben...

Lipcsében a július 7-i záróünnepséggel fejeződött be a 42. WorldSkills Szakmunkás Világverseny, amelyen 46 szakmában a világ 52 országából mintegy 1000 versenyző mérte össze tudását. A kétévente megrendezésre kerülő világversenyre az egyes országokban megrendezett nemzeti szakmunkásversenyek 22 évesnél nem idősebb győztes szakmunkás fiataljai nevezhetnek be.

Magyarország a pontversenyben a 30. helyet szerezte meg. A 2013. évi versenyre Magyarország ács, burkoló, bútorasztalos, épületasztalos, festő, fodrász, hegesztő, informatikai hálózati rendszergazda, kőműves, mechatronika, pincér, szakács, szépségápoló, villanyszerelő és virágkötő szakmákban nevezett be versenyzőket. Az ács, burkoló és kőműves versenyzők kiválasztását az ÉVOSZ koordinálta, és biztosította a versenyzők szakmai felkészítést. Világosi Zoltán ács versenyző a világ tíz legjobbja között, Hefkó János kőműves versenyző pedig a középmezőnyben végzett, míg Tatai Endre burkoló a 23. helyezést érte el.

A magyar versenyzők közül az asztalos, kozmetikus, festő és mechatronika szakmákban indulók teljesítették a Kiválósági Érdemérmem követelményeit.

Tekintse meg a versenyről készült videókat:

 

Forrás: ÉVOSZ

 

Sokszor kerül az építtető, tervező, kivitelező abba a helyzetbe, hogy egy ház felújításához szüksége van valamilyen tartós megoldást biztosító termékre, de nem tudja, hogyan találja meg a legjobb megoldást. A Sika Virtuális Ház ebben van az érdeklődők segítségére, mert a képernyőn egy lakóház képe jelenik meg.

Lehetőség van a szerkezeti elemekhez kapcsolódó termékek keresésére, de kereshet a végleges burkolatokhoz kapcsolódóan is.

sika-haz

Szerkezet:

Így találhat rá például egy betonszerkezet javításához ajánlott univerzális Sika ViscoBond termékre, amelynek alkalmazásával biztosítható a régi szerkezet és az új javítás tartós kapcsolata, továbbá segítségével a javítási feladatok is megoldhatók, akár házilagos kivitelezést feltételezve.

Ház:

Ha például végleges burkolati tömítéseket keres, akkor megtalálhatja a Sikaflex-11 FC+ sokoldalúan felhasználható ragasztó anyagot, amely alkalmas hézagok zárására és tömítésére fa- és fém nyílászáróknál, klíma és szellőzés építésénél, tetőfedési munkáknál, teraszoknál, lapostetőknél és még számos más területen.

A Sika Virtuális Házban megtalálja a házfelújításhoz szükséges Sika termékeket.

Jó böngészést kíván Önnek a Sika marketing csapata!

Eseménynaptár

Július 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web