2024. május 19., vasárnap

UJ HONLAP BANNER 250 100

8552-webMa energiatudatosabbak vagyunk, mint valaha, és tudjuk, hogy a folyamatos fejlesztések és technikai fejlődés miatt egyre többet és többet várhatunk el egy kéménytől.

Otthonunk melege, családunk biztonsága, kényelme: ezek az elsődleges szempontok lakóhelyünk kialakításakor. A jól szigetelő falazat és a klasszikus, vagy éppen a legkorszerűbb fűtési mód, berendezés kiválasztása nem egyszerű feladat. Mindezen kívül gondolnunk kell a velük szerves egységet alkotó, jó minőségű, célját hosszú távon megbízhatóan és gazdaságosan szolgáló kéményrendszer alkalmazására.

Samottcsöves kéményrendszereink szervesen illeszkedve a Leier termékválasztékba, a természetes alapanyagok legkorszerűbb technológiákkal történő felhasználásával biztosítják a megérdemelt komfortot.

csorna-04-webMIT KELL TUDNIA EGY KORSZERŰ KÉMÉNYNEK?

Ma energiatudatosabbak vagyunk, mint valaha, és tudjuk, hogy a folyamatos fejlesztések és technikai fejlődés miatt egyre többet és többet várhatunk el egy kéménytől. Mi újabb és újabb fejlesztésekkel elismerjük, bátorítjuk és kiszolgáljuk az Ön egyre növekvő elvárásait.

A korszerű kémény észrevétlenül teszi a dolgát: biztosítja a fűtőkészülék megfelelő hatásfokát, az égéstermék szakszerű kezelését, készüléktől, adottságoktól függően az égéshez szükséges levegőt, egyúttal ellenáll a füstgázból kicsapódó nedvességnek és agresszív savaknak. Növeli otthonunk komfortérzetét, teljes biztonságot nyújt és segít a fűtésnél az energiahordozóktól függetleníteni magunkat.

Az ideális kémény béléscsöve kerámiából van.

A kerámia egyike a legellenállóbb anyagoknak: hőálló, saválló, nem korrodál, magas kopásállósága biztosítja a hosszú élettartamot, és garantálja a kémény csendes üzemét.

FŰTÉS A LAKÓTÉR LEVEGŐJÉTŐL FÜGGETLENÜL

smart-mozaik-webKéményrendszereink a kéményfejen át a szabadból biztosítják a tüzelőberendezés számára az égéshez szükséges levegőt. Ez azt jelenti, hogy a kéményre kötött tüzelőberendezés (legyen az kályha, kandalló vagy egyéb) nem a lakótér levegőjét használja fel az égés során (ha így tenne, akkor a modern nyílászárók tökéletes légszigetelése miatt könnyen léghiány alakulhatna ki).

A Leier kéményrendszerekkel bármely helyiségben biztonságosan fűthet, mert az élettér levegője tiszta és egészséges marad.

csorna-07-webA KÉT KÉMÉNY BIZTONSÁGOT JELENT

Amíg nem hibásodik meg a központi fűtés vagy nem üt be egy váratlan gázválság, addig nem is gondolunk arra, hogy a fűtés komfortja tényleg egyik napról a másikra megszűnhet.

És utólag azt kívánjuk: bárcsak lenne egy másik kéményünk és egy alternatív fűtőkészülékünk. „A második kéménykürtő (vagy dupla kürtő)beépítésével függetlenedhet egyes tüzelőanyagoktól és csökkentheti a kitettségét. A lakás melege ne múljon Öntől független eseményeken!" Mindez egy kis előregondolással megoldható.

Elég építkezéskor (vagy a kémény beépítésekor) duplán biztosítani a meleget – egy második kéménnyel. Így hiába megy fel újból a gáz ára (vagy szűnik meg a gázimport hónapokra), Ön csak begyújtja fával a kandallót és elégedetten hátradől. Ön felkészült a váratlan helyzetekre is.

A KÉMÉNY HOSSZÚ TÁVÚ ÉRTÉK

zirc-02-webKevés befektetésről mondhatjuk el, hogy biztosan megtérül, de a kémény ilyen. Egy új kéménykürtő beépítése az ingatlan bekerülési értékének 1%-át sem éri el, viszont

  • megnövelte az ingatlan értékét
  • megtakarítja az utólagos beépítés sokszoros költségét
  • lehetőséget hagyott a kandalló beépítésre

Lehet, hogy az építkezéskor még nem tervez kandallót beépíteni, de pár év múlva meggondolhatja magát. A kandalló hangulata és a komfort pénzben nem mérhető.

EGY KÉMÉNYRENDSZER, SZÁMOS ELŐNY

Smart-abra-webKomplett és szabványos rendszer

Az innovatív Leier kéményrendszerek megfelelnek az új MSZ845 szabványnak (ez alapján 2010 óta csak rendszerengedéllyel rendelkező kéményeket szabad beépíteni). Ha kéményeinket választja, biztosan szabványos, minden engedélynek megfelelő és biztonságos kéményrendszere lesz.

Természetes anyagokból készül

Mi úgy vagyunk innovatívak, hogy a hagyományokra támaszkodva fejlesztünk. Tudjuk, hogy nem lehetünk okosabbak a természetnél – ezért a természetes anyagokat a legkorszerűbb gyártástechnológiával és kifogástalan műszaki tudással ötvözzük. Az így épített kéményrendszer tökéletesen károsanyag-mentes, és a környezetet sem terheli. A Leier kémény felelősségteljes megoldás.

Ellenáll a savnak és a nedvességnek

A kerámia béléscső garantáltan képes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során keletkező káros anyagoknak (pl. a füst maró savjának) és az óhatatlanul kicsapódó nedvességnek is. Hosszú használatra terveztük.

Csendes és megbízható társ

A kémény akkor jó, ha észre sem vesszük – mert gond nélkül teszi a dolgát. Folyamatos fejlesztéseinknek és csúcsminőségű anyagainknak köszönhetjük, hogy 33 év garanciát vállalhatunk minden kéményünkre. A kémény valós élettartama ennek akár a dupláját is elérheti.

Megoldás minden tüzelési módra

Bármilyen tüzelőanyaggal szeretne fűteni, talál hozzá Leier kéményt. Választhat univerzális (minden tüzelőanyaghoz kiváló) vagy speciális (az adott tüzelőanyaghoz a legoptimálisabb) kéményt.

Egy kéménytest – több tüzelési mód

Kétkürtős kéményeinkkel Ön egyetlen kémény beépítésével két szabadon választott kéménytípushoz juthat (a prospektusban található kéménytípusaink többségét tetszése szerint állíthatja párba). Gyakorlatilag egy kéménytest felépítésével két kéménye lesz – például a kandallója és a gázkazánja számára.

Egyszerű, gyors felépítés

Kéményrendszereink gyorsan felépíthetők. A gondosan tervezett, méretpontos elemek építőkockaként simulnak egymásba, a munkát részletesen magyarázott és egyértelműen illusztrált építési útmutatóval segítjük.

Több, mint kémény

Újraértelmeztük azt, amit eddig a kéményről tudtunk. Kéményrendszereink többsége választható szellőzőkürtővel, mely a lakás szellőztetésére is használható, de akár vezetékek (pl. tévékábel, riasztókábel stb.) falbontás nélküli bevezetésére is, illetve a tüzelőberendezés számára szükséges égési levegő biztosítására. Mindezt a kémény üzemszerű működése közben.

W3G-webW3G-TECHNOLÓGIA

A W3G a mai legmagasabb szintű és legelőremutatóbb kéményminősítés, mely a szabványok előtt jár. A korszerű, szilárd tüzelőanyagokkal üzemelő tüzelőberendezésekhez (pellet- vagy faapríték tüzelés, faelgázosító, biobrikett stb.) a legújabb követelményeknek megfelelő kémény szükséges; hiszen egy begyújtási cikluson belül előfordulhat a nedvesség kicsapódása a kéményben, a fűtés egy másik fázisában pedig a koromégés (spontán kéménytűz). A minősítésnek az a célja, hogy a vásárló tudja, hogy a jövő kéményrendszerét veszi meg.

Mindig a jövőnek építünk, mert egy kéményrendszer jó esetben évtizedekig fog szolgálni. A W3G technológiát alkalmazó kéményrendszereink választásával Ön később gond nélkül válthat tüzelési módot vagy tüzelőanyagot!

 

www.leier.hu

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240