2024. április 30., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Weishaupt-Miskolci-egy-kicsiA Miskolci Egyetem és a Weishaupt Hőtechnikai Kft. együttműködésében elkészült az egyedülálló napenergia-hasznosító oktató labor, melyet október 1-jén mutattak be a szakembereknek.

Az előadóterem zsúfolásig megtelt az érdeklődőkkel. Elsőként dr. Gácsi Zoltán professzor, az Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának jelenéről és jövőjéről beszélt, arról az egyre csökkenő támogatási rendszerről, mely komoly nehézséget okoz az oktatásban, az egyre fejlődő technológiák megismertetésében. A Weishaupt által nyújtott támogatás komoly segítséget jelent a fiatalok szakmai képzésében.

Dr. Palotás Árpád Bence professzor az Energia és Minőségügyi Intézet K+F tevékenységét ismertette és bemutatta a napenergia hasznosító oktató laborjának új berendezéseit. A Weishaupt Kft. munkatársa, Versits Tamás az energiatárolásos szoláris hőtermelésről és vezérlésről tartott előadást, míg Rácz József, a kft. ügyvezetője, az oktatás fontosságáról, a gyártói elhivatottságról. A tetőn elhelyezett napkövető tükrös napenergia-hasznosító rendszer beállítása – Rácz József véleménye szerint – a fiatalok kreativitását segíti elő.

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240