2024. május 16., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

08 Magyar Termek Nagydij trofea19. alkalommal hirdette meg március 17-én a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa, vagyis az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. és a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely hazánk legrangosabb minősítő rendszere. Olyan gazdasági társaságok, szervezetek jelentkezhetnek áruikkal és szolgáltatásaikkal, amelyek elkötelezettek a magas minőség, az innováció, a fogyasztóközpontúság, az érték iránt. A meghirdetett 38 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő- és élelmiszeripart, szabadidős tevékenységeket, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmens, vagy akár a bútor- és ruházati termékek gyártását.

Azzal a nem titkolt szándékkal hirdetik meg évről évre, hogy tudatosítsák, az árral szemben sokkal fontosabb az ellenőrzött minőség, az ugyanis biztonságot, egészséget, tartósságot jelent, megvásárlásuk pedig akár megtakarítással is járhat. A folyamatos pályázói érdeklődés és egyre nagyobb számú jelentkezés is jelzi, hogy a hazai vállalkozásoknak szükségük van olyan objektív mércére, amely tanúsítja elhelyezkedésüket a gazdaság szereplői között.

A Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszer a Kiírói Tanács jóvoltából, a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával valósul meg. A Pályázati Rendszer eseményeinek fővédnöke: Dr. Latorcai János úr, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

Az elmúlt években elismerésben részesült pályázók közül sokaknak nem csak a hazai, hanem a nemzetközi piacokat is sikerült meghódítaniuk, hiszen a Magyar Termék Nagydíj Védjegye hathatós segítséget jelentett a minőségi magyar áruk exportja során. Különösen azért, mert tőlünk nyugatabbra egyre meghatározóbbá válik, hogy a vállalkozások valamilyen tanúsító védjeggyel kívánják igazolni termékük, vagy szolgáltatásuk kiválóságát" – fogalmazott köszöntőjében Dr. Latorcai János

A Kiíró Tanács tagjai felszólalásaikban egyetértettek abban, hogy a magyar vállalkozásokban számos kiaknázatlan lehetőség rejlik, ugyanakkor megéri mindennél többre tartani a minőséget és figyelembe venni a fogyasztók érdekeit. A sajtótájékoztatón beszédet mondott Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, aki a magyar-magyar kapcsolatokról és a határon túli vállalkozások térnyeréséről beszélt, illetve bemutatkozott a többszörös nagydíjas Funkció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Darnó-Hús márkanéven forgalmazott termékei közkedveltek a magyar fogyasztók körében.

07 Magyar Termek Nagydij Logo-webAz idén 38 főcsoportban írták ki a pályázatot, amelyek érintik többek között az élelmiszeripart, az építőipart, a szabadidő kulturált eltöltését, a bútorgyártást, a ruházati cikkek előállítását. A pályázaton részt vehet Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott termék, vagy termékcsalád, illetve a hozzá kapcsolódó szolgáltatás, vagy önálló szolgáltatás.

Egy pályázatban egy termék vagy termékcsalád szerepelhet. Egy termékcsalád maximum 10 termékből állhat. Nem képezheti pályázat tárgyát olyan technológiai eljárás, mely nem testesült meg termékben, illetve olyan szolgáltatás, mely a pályázat benyújtásakor nem került bevezetésre.

 

Jelentkezni 2016. május 20-áig lehet, a díjazottak egy évig díjmentesen viselhetik a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet nyertes termékeiken, szolgáltatásaikon.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. szeptember elején a Parlament Felsőházi termében kerül sor.

 

A teljes pályázati felhívás és eljárásrend a www.termeknagydij.hu honlapon található meg.

 

 

 Forrás: Industorg Védjegyiroda-Minőségügyi Kft.

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web