2024. június 24., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

skanska the mill exterior 2 wMagyarországon az építőipar volt az egyetlen olyan szektor1,  ahol csökkent a munkahelyi balesetek száma 2015 és 2016 között. A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. egészségügyi és munkavédelmi koordinátora, Lipták Timea szerint az egészséges és biztonságos munkavégzés területe még mindig folyamatos fejlesztésre szorul. Ez az egyik oka annak, hogy a vállalat már tizenkettedik éve rendezi meg Safety Week-nek keresztelt programját.

A Nemzetgazdasági Minisztérium jelentése szerint a 2015-ös évhez képest a munkahelyi balesetek száma tavaly szinte valamennyi gazdasági szektorban nőtt. A teljes növekedés 9,2%, amely közel kétezerrel több balesetet jelentett 2016-ban. Egyedül az építőipar mutat javulást e tekintetben, ahol a minisztérium az elmúlt évben huszonhattal kevesebb balesetet regisztrált a 2015-ös 808-hoz képest. A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. egészségügyi és munkavédelmi koordinátora, Lipták Timea szerint a hazai építőiparnak még mindig van elmaradása a helyes gondolkodás elsajátításában.

skanska the mill exterior 18 w

Az ágazat szempontjából megoldásra váró kihívás egyik oldala a "megváltozott tudatállapot" problémájával írható le. „Ha a „megváltozott tudatállapotról" hallunk, olyan extrém példák juthatnak eszünkbe, mint az ittasság vagy a kábítószer-fogyasztás. Azt azonban mindenkinek fontolóra kéne vennie, hogy a fáradtság, vagy akár egy felfokozott érzelmi állapot is produkálhat az alkohol-, illetve kábítószer-fogyasztás során fellépőekhez hasonló tüneteket, , így ez csak a jéghegy csúcsa" – mondta el Timea.

skanska the mill exterior 1 wA Skanska szakembere szerint segítséget jelenthet az üzleti életben sikerrel alkalmazott PDCA (tervezés-cselekvés-felülvizsgálat-munka fejlesztése) irányítási módszer. „Ha bármikor munkába indulunk, mindig a PDCA módszer négy összetevőjére kéne koncentrálnunk. Először megtervezzük, hogy mire vagyunk képesek, aztán elvégezzük a feladatot, majd ellenőrizzük az eredményeinket, és levonjuk a következtetéseket, végül pedig azok szerint fejlesztjük munkánkat." – teszi hozzá Timea.

skanska the mill exterior wA kihívás másik oldala abban keresendő, hogy mennyire felelnek meg a cégek Magyarországon az egészségügyi és munkavédelmi előírásoknak. Timea szerint sok olyan terület van, amelyen lehet még fejleszteni. „Amikor elkezdünk egy új alvállalkozóval dolgozni, nem csak elvárunk, hanem nyújtunk is valamit. Segítünk nekik azzal, hogy közösen kockázat-elemzést és --értékelést végzünk, rendszeres, ingyenes egészségügyi és munkavédelmi képzéseket kínálunk nekik, és arra is lehetőséget biztosítunk, hogy elmondják véleményüket az elvárásainkról. Így tudnak egymáshoz közeledni az álláspontjaink." – tette hozzá Timea.

skanska the mill exterior 3 wA Skanska-n belül a munkavédelem kérdése kiemelten fontos. Így azért, hogy a Skanska munkatársai és partnerei naprakészek lehessenek egészségügyi és munkavédelmi kérdésekben, a vállalat már 12 éve rendezi meg Safety Week programját, ahol érdekes és inspiráló tevékenységeken, eseményeken vehet részt a vállalat valamennyi alkalmazottja három helyszínen. Idén a Safety Week-et világszerte május 8 és 12 között rendezik meg.

 

További információ: www.skanska.hu

 

 

Forrás: CaféPR

 

 ___________________________________________________________________________

1A munkabalesetek megoszlása a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának szakmai vezetése által meghatározott egyedi csoportosítás szerinti nemzetgazdasági áganként és nemenként. Megtekinthető itt, a 2015. és 2016. évi jelentés 10. oldalán.

 

 

Eseménynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web