2024. június 24., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

szakmasztar2A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Sztár Fesztivált április 23-25 között, a Hungexpo területén. A versenyen azok a tehetséges fiatalok indulhatnak, akik bár még csak most fejezik be tanulmányaikat, már látszik: mesterségük legjobbjai lesznek. Az esemény támogatói között a tavalyi évhez hasonlóan most is ott lesz az újHÁZ Centrum, Magyarország egyik meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata.

Több mint negyven szakmában mérhetik össze tudásukat, ügyességüket és tehetségüket a jövő szakembereit jelentő, ma még tanulmányaikat folytató fiatalok a Szakma Sztár Fesztivál keretében. Az újHÁZ Centrum, mint az esemény egyik főszponzora az építészet szakmacsoporton belül a magasépítő technikusokat támogatja jelentős értékű ajándékutalványokkal.

"Meggyőződésem, hogy a kétkezi munkát nekünk, az ágazatban érdekelt vezető vállalatoknak is népszerűsítenünk kell. Ezt a missziót fel kell vállalni, ugyanis jelenleg minden területen jelentős munkaerőhiánnyal kell szembenéznünk" - mondja dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője, aki hozzáteszi: ha nem segítik a tehetséges fiatalokat, a saját jövőjük támogatását is elmulasztják. "Bár az elmúlt hónapok hírei arról szóltak, hogy csökkent a szakmunkások külföldre történő kivándorlása, még mindig jelentős a pályaelhagyók aránya. Jelenleg kétségessé vált, hogy az úgymond kihalóban lévő mesterségek megfelelő szakmai utánpótlással gazdagodjanak" - mutat rá.

szakmasztar1A magasépítő technikusok megmérettetésén várhatóan öt-hat versenyző indul majd, ám a döntőben csupán hárman vehetnek részt. A fiataloknak egy összetett gyakorlati feladatot kell majd végrehajtaniuk a tervezésen és a tartószerkezeti méretezésen át a költségvetés elkészítéséig, végül pedig a kitűzést követően el kell látniuk az építőmesteri és szakipari munkák kivitelezését is.

A legjobbaknak a dicsőség mellé ajándékutalvány is jár, sőt, elképzelhető, hogy a jövőjüket is meg tudják a Hungexpo falai között alapozni. A legtehetségesebb fiatalokra ugyanis a nagyvállalatok felfigyelnek. Ez történt a tavalyi évben az ács kategória versenyzőivel is, akiknek az újHÁZ Centrum hálózatába tartozó kiskunhalasi Merkbau a döntőt követően azonnal biztos munkát kínált. "A jövő nem csak az ő, hanem a mi kezünkben is ott van. Biztos vagyok abban, hogy közösen képesek vagyunk újra vonzóvá tenni a fiatalok számára az itthon is biztos megélhetést jelentő kétkezi munkát" - fűzi hozzá az újHÁZ Centrum cégvezetője.

 

 

További információ a Szakma Sztár Fesztiválról: www.szakmasztar.hu

 

 

Forrás: clairandcourtis

 

 

Eseménynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web