2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

BAU17  Hall A1A BAU-t 2019. január 14-19. között szervezik a Messe München területén. A szeptemberi budapesti sajtótájékoztatón bemutatták a vásárt, a tervezett vezető témákat, a különbemutatókat, újdonságokat, valamint kitértek a magyar résztvevőkre is.

A Messe München magyar képviseletének szervezésében Alexandra Hörl és Otto Nowack, a BAU vásár munkatársai elmondták, hogy a vásár két új csarnoképülettel (C5 és C6) bővült, így már körülbelül 200.000 m² területen várja a látogatókat. A 2019. évi BAU-n előreláthatólag több mint 2.200 kiállító mutatkozik be. Látogatók tekintetében a szervezők 255.000 – 260.000 szakmai látogatóra számítanak.

A BAU folyamatosan erősíti nemzetközi jellegét. A mostani állapot szerint összesen 47 országból jelentkeztek kiállítónak, a külföldi jelentkezők aránya jelenleg 40%.

TOP10-kuldo-orszag

Magyarországról 2018. szeptember 17-ig 5 cég jelentkezett a kiállításra (lásd a táblázatot).

Kiállító Város Termékcsoport
APP Kft. Diadem Győr Tetőrendszerek
Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. Pápa Padlóburkolatok
Edelholz Faipari Kft. Körmend Padlóburkolatok
Egererdő Zrt. Mátraparkett Gyöngyös Padlóburkolatok
MG Floor Kft. Veszprém Egyéb

A LÁTOGATÓI SZÁMOK ALAKULÁSA

A látogatószám 2015-ben lépte át először a negyedmilliós határt, 2017-ben is meghaladta, és több mint 80.000 látogatóval rekordszintre emelkedett a külföldi érdeklődők száma. Magyarországról 1507 látogató érkezett, ezzel a 16. helyen áll az országok rangsorában.

kulfoldi-latogatok

A kiállítás három fő látogatói csoportját az építőipari vállalatok és iparosok (37%), a kereskedők és forgalmazók (30%), valamint az építészek és tervezők (26%) alkotják. A BAU-ra látogatók négy százaléka a kutatás és a felsőoktatás, három százalékuk pedig a lakás- és ingatlangazdálkodás területéről érkezik.

TOP15-orszag-latogatok

A BAU 2019 KÜLÖNBEMUTATÓI

A kiállítók bemutatkozása mellett a BAU 2019 vezető témáit (Folyamatok + Szerkezetek, Otthon + Munkahely, Rendszerek + Szerkezetek, Világítás + Épületek) többféle különbemutatón ismertetik – eltérő szemszögből és különböző szempontok szerint.

Smart WinDoor TripleS

Az ift Rosenheim a „Smart WinDoor TripleS – Intelligens építési elemek Smart Safe Secureˮ cím alatt egy lakó- és munkahely példája kapcsán enged betekintést az intelligens építési elemek, meghajtók, érzékelők és biztonsági rendszerek felhasználásának világába. A hangsúly az elektromos meghajtású alkatrészek egyszerű alkalmazásán, beszerelhetőségén, valamint az előírásoknak megfelelő biztonságos kezelésén van.

A jövő életterei

Kapcsolódó cikk(ek):
BAU 2019 – ÉPÍTÉSZET, ANYAGOK, RENDSZEREK

A Fraunhofer-Allianz Bau különbemutatóján „A jövő életterei: digitális, fenntartható, intelligens" innovatív termékeket és megoldásokat láthatunk a következő témakörökben: digitalizáció (a BIM-től a digitális ikrekig); új fenntarthatóság (építőanyag-újrahasznosítás és megújuló anyagok); intelligens épületek. Az innovatív és fenntartható megoldásoknak meg kell felelniük az épületek egyre növekvő igényeinek. Emellett egyre fontosabbá válik az átfogó gondolkodásmód.

Az új norma: a fenntarthatóság

Az új norma a fenntarthatóság, legalábbis annak kellene lennie. A Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) különbemutatójának keretében olyan jövőbeli témákhoz kapcsolódó megközelítésekkel és megoldásokkal találkozhatunk, mint például a körkörös gazdaság, valamint stratégiák az éghajlatsemleges építésre.

Smart Living

A GGT Deutsche Gesellschaft für Gerontotechnik® különbemutatója a Smart Living témára helyezi a hangsúlyt. Rávilágít az emberek, az épületek és a technika közötti kölcsönhatásra. Továbbá egy valódi mintaingatlan segítségével ismerteti, hogy miben tűnik ki egy intelligensen tervezett és felszerelt épület (minden lakót érintve, az élet minden szakaszában).

Long-night-of-architecture2AZ ÉPÍTÉSZET HOSSZÚ ÉJSZAKÁJA

A BAU 2019 alkalmával ötödik alkalommal kerül megszervezésre „Az építészet hosszú éjszakája". A január 18-i rendezvény fő célja a kapcsolatépítés a szakvásár és München építészet iránt érdeklődő lakosai között. Az ingyenes kulturális rendezvényre 30.000 – 35.000 látogatót várnak, előreláthatólag 50-60 épület és projekt lesz megtekinthető. 19 órától éjfélig külön buszjáratok közlekednek az egyes épületek között.

A sajtótájékoztató végén a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. képviselője beszélt röviden arról, miért fontos számukra a BAU-n való részvétel.

 

További információ:
www.bau-muenchen.com
www.munchenivasar.hu

 

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web