2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

AWARD Winners 2014-webJúnius 4–6. között 48 országból körülbelül 1100 kiállító mutatta be termékét és szolgáltatását a vezető nemzetközi napenergia-ipari kiállításon, az Intersolar Europe-on. A kiállítás ideje alatt hirdették ki az Intersolar- és az Elektromos Energiatárolók (Electrical Energy Storage – EES) díjakat.

A három nap alatt 145 országból 44 000 látogatót fogadtak. A kiállítók 8 csarnokot és a kültéri kiállítási területeket foglalták el a müncheni vásárközpontban. Németországból, Kínából, Ausztriából, Olaszországból és Franciaországból érkezett a legtöbb kiállító. A PV és a PV termelési technológiák mellett 250 kiállító vett részt az Elektromos Energiatárolók (EES) kiállításon, az Intersolar tárkiállításán, ahol innovatív megoldásokat mutattak be az energia tárolására, amely jelenleg az egyik legnagyobb kihívás a villamosenergia-piacon.

Az Intersolar Europe a fűtési piacon is egyre inkább támogatja megújuló energiák alkalmazását, ezért is adtak helyet ebben az évben a termikus napenergia technológiák között a megújuló fűtési rendszereknek, mint például a fa-chips és a pellet fűtési rendszerek, a kapcsolt energiatermelő rendszerek, az üzemanyagcellás fűtési rendszerek és a hőszivattyúk. A politikai feltételeket, az iparág piacának fejlődését és az új üzleti modelleket vitatták meg a kísérő konferenciákon, valamint a kiállításon.

INTERSOLAR-DÍJAK

SMA Solar Technology AG (SMA) (Niestetal, Németország) bemutatta az SMA Fuel Save Controller-t (Üzemanyag Megtakarítás Vezérlő), amely egyesíti a dízel generátorokat és a napelemes berendezéseket a gázolaj-fogyasztás jelentős csökkentése érdekében. Alkalmazása lehetővé teszi, hogy a generátor teljesítményét akár 60 százalékban is ki lehet egészíteni napelemmel, valamint tovább lehet fokozni moduláris bővítéssel és elemek használatával.

A Steca Elektronik GmbH (Memmingen, Németország), napelemes MPPT töltésvezérlője, a Steca Tarom MPPT 6000-M kapott díjat. A sokoldalú, kompakt töltésvezérlő különböző típusú tároló rendszereket támogat, többek között a lítium-ion, ólom, nikkel-kadmium és nikkel-metál hidrid akkumulátorokat. A 200 V-os bemenő feszültség lehetővé teszi, hogy a napelemek közvetlenül csatlakoztathatók legyenek.

A SOLAR WARE® SAMURAI (Tokió, Japán) központi inverter innovatív, környezetbarát hűtési rendszere megbízhatóvá, üzembiztossá és könnyen karbantarthatóvá teszi a terméket. Az inverterek hosszú élettartama alkalmassá teszi őket, hogy olyan régiókban alkalmazzák, ahol magas a napsugárzás és szélsőséges az időjárás, így növelve a jövedelmezőséget.

AZ EURÓPAI NAPENERGIA PROJEKTEK KATEGÓRIA DÍJAZOTTJAI

A Goldbeck Solar GmbH-t (Hirschberg an der Bergstraße, Németország) példaértékű hő- és energiaellátó rendszeréért díjazták, amely egyesíti a napelemes berendezések, valamint a decentralizált hő/energia-termelő egységek technológiáit.

Az IBC Solar AG (Bad Staffelstein, Németország) a előremutató városi naperőmű projektjét mutatta be, amely Kaiserslauternben valósult meg. Két helyi vállalkozás fektetett be és használja a megtermelt napenergiát, melynek költsége kevesebb, mint 10 eurocent kilowattóránként. A telepítés segített részben finanszírozni a korábbi települési hulladéklerakó felújítási munkáit, jelentősen enyhült a helyi költségvetésre nehezedő teher, és növelte a közeli ipari terület vonzerejét.

Az LTi REENERGY GmbH (Unna, Németország) a belgiumi Zelzate-ban állított fel egy 15 megawattos (MWp) földre szerelt berendezést egy korábbi gipszlerakó helyén, kihasználva a napenergia számos előnyét. A Terranova – Új Föld projekt keretében a korábban szennyezett területet használhatóvá tették, és példaértékűen a kisbefektetőket és a lakosokat is bevonták. A berendezés önellátást biztosít és a befektetések megtérülését

EES-DÍJAK

A texasi székhelyű Ideal Power Inc. a 30 kW-os hibrid PV tároló átalakító IHC-30kW-480-at nevezte be, amely magas szintű egyenfeszültségen egyesíti a napelemet az akkumulátorral, és kiemelkedik akár 97 százalékos hatékonyságával. Egy további 450–1000 V egyenáramú üzemi feszültség biztosít rendkívül magas szintű rugalmasságot. További előnye a moduláris felépítés, valamint a mobil alkalmazási területek, különösen a nem hálózatos rendszereknél.

Az International Power Supply (Szófia, Bulgária) Exeron MX-e a hálózat nélküli alkalmazás optimális rendszere, amely megfelel az energiamenedzsment, a kommunikáció és a modularitás minden követelményének. A zsűrit a szigorú moduláris kialakítás, a könnyű karbantarthatóság, a fejlett akkumulátorkezelés, valamint a fokozott hozzáférhetőség győzte meg.

A ViZn Energy Systems (Montana, USA) által bemutatott ViZn Z20 Energy Storage System egy új, 160 kWh-ás redox-áramlású ökologikus akkumulátortechnológiát használ a kereskedelmi alkalmazásoknál, amely kerüli a veszélyes anyagok alkalmazását. E nyersanyagok használata jelentős költségcsökkentést vetít előre, különösen, ha összehasonlítjuk a mai vanádium redox-áramlású technológiával.

 

További információ a díjazottakról és az Intersolar Europe-ról: www.intersolar.de/en 

 

 

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240