2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Eptech 2018 3-4 B1-tartalomTartalom

  • A szakma hírei
  • Construma program

JEGYZET

  • A beruházásbonyolítás szabályozása

FÓKUSZ

  • Gyermekintézmények

KIVITELEZÉS

SZÁRAZÉPÍTÉS

SZIGETELÉS

ÉPÍTŐANYAG

ÉPÜLETGÉPÉSZET

KONFERENCIA

  • Okos városok, okos városlakók

ÉPÜLETVILLAMOSSÁG

  • A LED-ről közérthetően

ENERGIAMEGTAKARÍTÁS

  • Energetikai konstruálás új Minergie-P lakóházaknál – 2.

FINANSZÍROZÁS

ÉPÍTŐGÉP

KÉMÉNY

KIÁLLÍTÁS

  • R+T 2018: eddigi legnagyobb kiállítását zárta a vásár

TŰZVÉDELEM

  • Módosult tűzvédelmi irányelvek – 1.

MUNKAVÉDELEM

  • A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban

IRÁNYTŰ

  • Jó gyakorlatok Németországból
  • Teljesítmény és várható trendek az építőiparban
  • Tudatosság, minőség, együttműködés
  • Miben hozott változást a közigazgatási eljárások újraszabályozása?

 

 

 

icopal logo 100mmAz Icopal Kft. és a Bramac Kft. együttműködését hozta a BMI Group Magyarországra, amely a Braas Monier Group és az Icopal Group egyesülésével létrejött piacvezető vállalat. A legmagasabb minőségű tetőrendszereket álmodták meg, ezért a BMI Group valamennyi tetőtartozékát úgy tervezték és tesztelték, hogy tökéletes harmóniában működjenek együtt környezetükkel.

Piacvezető szerepüket az innovációk terén is bizonyítja, hogy 2017-ben a Bramac °Cool Tetőrendszerével elnyerte a Construma Nagydíjat, idén pedig az ICOPAL pályázott a kitüntető címért, melyet végül a zsűri döntése alapján a SPEED SYNTAN® páracsatornás SBS modifikált bitumenes zárólemezzel érdemeltek ki.

Bővebben...

HORIZONT1Huszonegy évvel ezelőtt, 1997-ben, először a Construmán, újdonságként állítottunk ki egy HORIZONT™ technológiával készült acélszerkezetes épületet. Azóta elsősorban hazánkban, de ezen túl négy kontinensen, több ezer minőségi épület tanúsítja megbízhatóságunkat.

Az innovatív, modern építészeti technológiának köszönhetően referenciáink között megtalálhatók a minden igényt kielégítő kisebb és nagyobb méretű családi házak, illetve a korzikai hegytetőkön épült 600-700 m2-es luxusvillák is.

Bővebben...

Rigips 02Az otthon az a hely, amely menedéket nyújt, és hozzájárul ahhoz, hogy feltöltődjünk. Fontos szempont, hogy a lakás alakítható legyen, és megfeleljen a család igényeinek a különböző életszakaszokban. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő gonddal válasszuk ki a beépített, felhasznált építőanyagokat.

Rigips Habito válaszfalak – kreativitás és biztonság egyben

A Rigips olyan innovatív építőlemezt fejlesztett ki, amely túlmutat a hagyományos gipszkarton rendszereken.

Bővebben...

Koroshegyi-volgyhid-24-cm-EXPERT-padlo-hoszigetelesJanuár elsejétől költséghatékonyan szigeteljük épületeinket. Az előrelátók viszont már most a közel nulla energiaigényre terveznek. Mit jelent ez azoknál az épületszerkezeteknél, melyek a talajjal érintkeznek?

A talajba kerülő szerkezetek hőszigetelésére sokáig nem fordítottunk kellő figyelmet. Való igaz, hogy a külső és a belső oldal közötti hőmérséklet különbség kisebb, mint a szabadon álló szerkezetek esetén, de mind állagvédelmi, mind hőérzeti szempontból gondoskodnunk kell ezeknek a hővédelméről is, mi több, a január 1-jétől módosult épületenergetikai szabályozás ezen szerkezetek követelményeit is érintette. Mostantól a talajon fekvő padlókat minden esetben hőszigetelni kell, és a pincefalak, lábazatok hőszigetelését is fokozzuk.

Bővebben...

stockKöztes födémek lég- és lépéshang-szigeteléséről akkor beszélünk, amikor maga a födémszerkezet lakószintet lakószinttől választja el a lakószinteket egymástól. Mivel ilyen esetben az elválasztott terek hőmérséklete gyakorlatilag azonos, ezért ezeknél a födémeknél inkább az akusztikai szigetelés a megoldandó műszaki feladat, nem a hőszigetelés.

Igazán családbarát háznál, ha meg akarjuk teremteni a kellemes légkört, nem árt, ha kiküszöböljük a házon belüli zajokat is. A válaszfalak szigetelése szükséges, de ha nagy a család és többszintes a ház, nem feltétlenül elég a komfortos lakóterek biztosításához.

Bővebben...

Gesamtansicht 300dpiAz itt bemutatott hőszigetelő teherhordó szerkezet két hőhídtípussal egyszerre veszi fel a versenyt és két funkciót lát el: hőszigetel és statikailag tartja az erkélylemezt.

A növekvő energiaárak és a szigorodó épületfizikai követelmények növelték az érdeklődést az energiamegtakarítás és a költségtakarékosság iránt. Az energiamegtakarítás igénye olyan gépészeti technológiák megjelenését eredményezte, ahol a hagyományos energiahordozók fogyasztása nullára vagy minimálisra csökkent. A csökkent energiafelhasználás viszont csak a hőszigetelések minőségének, mennyiségének és hatékonyságának jelentős növekedésével együtt valósítható meg.

Bővebben...

A szarufák síkján kívül elhelyezett hőszigetelő elemek beépítéséhez a tetőt kívülről kell megbontani, a hőszigetelés mértékét pedig szinte korlátlan mértékben növelhetjük.

Milyen problémákkal szembesülhetünk régi, felújításra szoruló tetők kapcsán?

  • csekély mértékű, kiegészítésre szoruló hőszigetelés
  • hőhidas tetőszerkezet (csak a szarufák között van némi hőszigetelés, mely nagymértékű hőveszteséggel, penészesedéssel és épületkárokkal jár)
  • nincs átszellőztetett légrés (nyári átmelegedés elleni védelem)
  • hiányos, töredezett tetőcserepek
  • hiányos, nem létező vagy nem páraáteresztő tulajdonságú az alátétfólia
  • kérdéses a tető légtömörsége.

Bővebben...

B 26154 roter2012Mivel 1-3 év múlva már nulla energiaigényű épületet kell építeni, ezért az épületszerkezetek hőszigetelésének tervezésekor már az erre vonatkozó követelményt (U<0,15 W/m2K) ajánlatos figyelembe venni, különös tekintettel a használatba vétel időpontjára.

A hőszigetelési követelmények egyre szigorodnak, ahogyan az az 1. táblázatból kiolvasható. Nézzük meg hát, hogy az egyes épületszerkezetek hőszigetelésére milyen típusú ISOVER hőszigetelést mekkora vastagságban kell beépíteni.

Bővebben...

Mapei15 LVT GruppoC S1 FRHa belépünk egy étterembe, egy boltba vagy valakinek az otthonába, az első és hosszan megmaradó benyomást a látvány adja. Ahhoz, hogy a burkolatokkal megfelelő légkört tudjunk létrehozni, az esztétikumnak és a funkcionalitásnak összhangban kell lennie.

LVT vagy design PVC burkolatok

A burkolat fajtájáról a tulajdonos hoz döntést, azonban a kivitelezőnek ajánlásokkal kell segítenie, hogy a megrendelő vágyai és a műszaki igények harmonikus egységbe kerüljenek. Ilyen harmonikus egységet érhetünk el, ha az LVT (Luxury Vinyl Tile) vagy design PVC-nek nevezett burkolat mellett döntünk.

Bővebben...

Keresés