2024. május 30., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Sasad daru0 28A Grabarics Építőipari Kft. lett a spanyol SÁEZ darugyártó kizárólagos hazai disztribútora. A két cég a közelmúltban állapodott meg egymással, az első eszközök már munkába is álltak az országban. A magyar vállalat nemcsak értékesíti a toronydarukat, de bérdaruparkot is üzemeltet, ami jelentős lépés a teljes ágazat eszközéhségének enyhítésében.

JÓ ÁR, NAGY VÁLASZTÉK

Itthon kevésbé ismert, de 30 éve gyárt toronydarukat a spanyol SÁEZ. Eszközei 6 kontinensen vannak jelen a Mount Blanc csúcsától Fokvárosig, toronydaru-választéka pedig műszakilag 100 százalékban lefedi a hazai magasépítési igényeket.

Sasad daru0 4-másolataA SÁEZ daruk kiforrottak, korszerűek, és kiemelkedően jó az ár/érték arányuk, ezért is esett a választás épp erre a gyártóra – ismertette az előzményeket Grabarics Gábor, a mostantól vezérképviseletként is működő Grabarics Építőipari Kft. tulajdonosa.

A gyártónál a csúcsnélküli (flat top, vagy hammerhead), futómacskás típusok magassága és gémje egyaránt elérheti a 65 métert, maximális teherbírásuk pedig a 24 tonnát. A billenőgémes (luffing-jib) típusok között szintén 65 méteres magasság és gémhossz mellett akár 36 tonnás teherbírású is van.

BŐVÜLŐ ESZKÖZPARK

Az első körben megrendelt 12 daru folyamatosan érkezik az országba, 6 darab már munkába is állt különböző projekteken. A kínálatban nemcsak új, de a gyártó által felújított eszközök is szerepelnek.

Sasad daru0 6Ma nemcsak szakemberből van kevés, de az eszközpark bővülése is nehezen tud lépést tartani az igényekkel, de a gépek iránti igényt mindig könnyebb és gyorsabb kielégíteni – mutatott rá a tulajdonos.

Az építőipari eszközök bérbeadásával foglalkozó cégek egyre hosszabb határidőkkel tudnak például állványt, zsalut vagy darut adni. Ez utóbbi helyzet enyhül valamelyest azzal, hogy tőlünk is lehet majd ilyen eszközöket kölcsönözni. A bérlés üzembehelyezéssel történik, igény szerint kezelő biztosításával – zárta ismertetőjét Grabarics Gábor.

 

www.grabarics.hu

 

 

Keresés