2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Ferences-Gimnazium-webAkár meglévő épület felújításáról, akár új beruházásról van szó, érdemes energetikai szakértőt alkalmazni, hiszen versenyelőnyhöz juthat az a projekt, ahol a tervezés komplex módon történik.

Az energetikai szakértő bevonása és a Pannon Építőműhely Kft. programja optimális segítséget nyújthat:

  • az energiatudatos épület tervezésében;
  • a költséghatékony üzemeltetésben;
  • a tervezői pályázatoknál kedvezőbb helyzetből indulhat;
  • energetikai szempontokat is figyelembe vevő komplex projekt jöhet létre, az Európai Unió irányelvei alapján.

photo nygy-webTÍZMILLIÓS MEGTAKARÍTÁS

A budapesti Nyírő Gyula Kórházban évi 10 millió forint energiaköltség-megtakarítást értek el a Pannon Építőműhely Kft. közreműködésével. A projekt három lépésben valósult meg:

1. Energetikai felülvizsgálat, jövőbeni megtakarítások felkutatása. A Nyírő-projekt első lépésében energetikus szakemberek elemezték az intézmény energiaszámláit, illetve a fogyasztási és hőmérséklet-adatokat. Az elemzések alapján a havi alapdíjban mutattak ki megtakarítási lehetőséget a szakemberek. A szükséges módosítások elvégzése után konkrét megtakarítás keletkezett, így az energetikai fejlesztések a kórház költségvetését nem terhelték.

2. Hat modulból álló elemzés, mely az elért megtakarításból készült el. A legrövidebb megtérülési idők ismeretében a kórház energetikai stratégiája megalkothatóvá vált. A koncepció tartalmazza az alapadatokat a pályázati anyagokhoz is, így az intézmény startra kész pályázati állapota is biztosított.

3. Folyamatos online kontroll, egy innovatív energiafelhasználást optimalizáló rendszer telepítésével. Ez az adatgyűjtő rendszer egy olyan integrált ellenőrzőközpont, amely optimalizálja a fogyasztást, így folyamatosan jelentős megtakarítás érhető el az európai gyakorlatnak és az EU-s elvárásoknak megfelelően. A rendszer alkalmazásával az energiafelhasználás egyrészt online követhetővé válik, másrészt pedig lehetőséget biztosít a költségmegtakarítást eredményező automatikus beavatkozásokra.

A SIKER ZÁLOGA: ENERGETIKAI SZAKÉRTŐ BEVONÁSA

Az energiatudatosság jövedelmező. A költséghatékonyság, versenyképesség érdekében már a tervezéskor érdemes komplexen végiggondolni az energetikai szempontokat!

  • Új ingatlan esetében az összehasonlító energetikai elemzések eredményeképpen a beruházási költségek és a megtérülési idők függvényében kapunk választ a várható megtakarítás mértékére. Így már valóban tudatos tulajdonosi, tervezői döntés hozható az optimális épületburok és gépészeti eszközök kiválasztása tekintetében.
  • Felújítás, korszerűsítés esetén az alapköltségek csökkentése az elsődleges szempont. A kimutatott és elért energiaköltség-megtakarítások fedezetet nyújthatnak az ingatlan korszerűsítésére, illetve biztosíthatják az intézmények pályázati önrészét is, mely fontos szempont a tervezők és a kivitelező szakma képviselői számára is.

A Pannon Építőműhely Kft. sikeresen dolgozik együtt az építész szakma résztvevőivel akár új építésű, akár meglévő ingatlannal kapcsolatos projektek tekintetében is.

Olvasóink a projektről bővebb információt a Magyar Építéstechnika weboldalán is találhatnak.

A kft. fenti projekthez hasonló referenciamunkái között szerepel az esztergomi Ferences Gimnázium, Kollégium és Rendház energetikai korszerűsítésére elnyert 254 millió forint pályázati támogatás, illetve a budapesti Szent Margit Kórház energetikai koncepció és audit – pályázati startra kész állapot biztosítása.

pannonlogoPS1-web

 

 

www.pannonmuhely.hu

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240