2024. április 15., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

Míg a múlt évben 33,5 milliárd forint jutott közútfelújításra, az idén 68 milliárd forintból 580 kilométeren fejeződnek be felújítási munkálatok – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Tasó László április 10-én bejelentette, az első- és másodrendű főutak felújítására és burkolatmegerősítésére 50 milliárd forint jut, míg a három- és négyszámjegyű utak további 18 milliárd forintból újulnak meg az idén. Mivel az utak eltérő műszaki paraméterekkel rendelkeznek, a beavatkozás minősége és mennyisége is különbözik, de minden út forgalombiztonság szempontjából lényegesen jobb lesz és használhatóbb.

Hangsúlyozta, hogy bár az 580 kilométer nem tűnik soknak a 32 ezer kilométernyi országos hálózathoz viszonyítva, a korábbi évekhez képest mégis jelentős beavatkozás. Tasó László emlékeztetett arra, hogy a múlt évben összesen 440 kilométer út felújítása történt meg és 220 kilométernyi új út épült.

Az államtitkár beszámolt arról is: a kormányprogram értelmében minden autópálya az országhatárig kiépül, és az összes megyei jogú várost és megyeszékhelyt is bekapcsolják a gyorsforgalmi hálózatba. Ehhez illeszkedik a kormány márciusi határozata, amely által többek között lerövidül a műszaki előkészítési időszak, elősegítve az elképzelést, miszerint négysávos autóút fogja összekötni 2018-ra Egert az M3-as autópályával.

Forrás: MTI

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240