2023. március 28., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Schock-Isokorb-KST-webA lakó- és ipari épületeknél az acélszerkezetek alkalmazása tartós, időtálló megoldás. A mai modern építészetben trend az acélszerkezetek megjelenése a homlokzaton, az erkélyen vagy a tetőkonstrukcióban. Ilyen épületekben gyakran előfordul, hogy egy acélgerenda fut az épület belsejéből a külső térbe. Erre a problémára nyújt a Schöck cég az Isokorb KST® hőszigetelő elemével tartós, megbízható megoldást.

A németországi RWTH Intézetben készült tanulmány összehasonlította az Isokorb KST® elemmel hőszigetelt és egy szabadon kifutó acélgerenda hőtechnikai paramétereit. A tanulmány szerint az Isokorb KST® hőtechnikai elválasztás az egyetlen megoldás, amellyel biztosítható a fRSI > 0,7 követelmény. A tanulmány letölthető a www.schoeck.de/gutachten-kst oldalról.

KST-beepitve-webAz Isokorb KST® nemcsak elválasztja az acélszerkezeteket, hanem igénybevételeket tud átadni a csatlakozó szerkezetekre. A minősített termék 3 részből áll: egy húzóerőt felvevő, egy nyomó és nyíróerőt felvevő, továbbá egy hőszigetelő köztes modulból. Az elem moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy több elemből egy nagyobb teherbírású kapcsolatot lehessen kialakítani.

A modulok belsejében magas minőségű rozsdamentes acél biztosítja a tartós védelmet a korrózió ellen. Részletes tervezési dokumentáción kívül egy ingyenesen letölthető számítási szoftver is segíti a tervezők munkáját. A program az igénybevételek alapján megajánlja a leggazdaságosabb megoldást. A szoftver a következő oldalon található: www.schoeck.hu/Letöltések/Méretező szoftver. A számítás mellett a statikai ellenőrzés is kinyomtatható.

Az Isokorb KST® elemek nemcsak új épületnél, hanem régi épületek felújításánál is használhatók.

Bővebb információért kérjük, keressék a Schöck magyarországi vállalatát: www.schoeck.hu

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240