2024. április 27., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Fenntartható építészeti pályázat a LafargeHolcim Alapítvány gondozásában

lafargehocim awards stamp webA LafargeHolcim Awards a fenntartható építészet legjelentősebb világversenye, a városok és az épített környezet okos megoldásait díjazza. A LafargeHolcim Fenntartható Építésért Alapítványa szervezésében megvalósuló versenypályázat azokat a projekteket választja ki, melyek a legnagyobb potenciállal rendelkeznek korunk növekvő urbanizációs kihívásainak megválaszolására, valamint az életminőség javításának vonatkozásában.A 2017. március 21-én záruló, 2 millió dollár összdíjazású megmérettetésre online nevezhetőek projektek és tervek az építészet, tájépítészet, városrendezés, tervezés, technológia, építőmérnöki és anyagvizsgálati területekről.

A verseny fő kategóriája nyitott az építészek, tervezők, mérnökök, kapcsolódó tudományágak hallgatói, projektgazdák, építő és kivitelező cégek számára, akik napjaink építészetének és építőiparának technológiai, környezeti, társadalmi, gazdasági és kulturális kérdéseire mutatnak be fenntartható megoldásokat. A projektekkel szemben elvárás, hogy a tervezés előrehaladott fázisában legyenek, megvalósulásuk nagy valószínűséggel bekövetkezzen, de kivitelezésük nem kezdődhetett meg 2016. július 4. előtt.

Aravena---Global-Gold-english webA 30 év alatti pályázók projekt koncepciókat, elképzeléseket, újító ötleteket is benyújthatnak, függetlenül azok megvalósításának valószínűségétől, illetve a projekt kivitelezés aktuális fázisától: a Jövő Generációja kategória kifejezetten a hallgatók és pályakezdők ambiciózus, kreatív és konvencióktól mentes ötleteit keresi.

A verseny öt földrajzi régióra osztott – mindegyik saját, elismert szakértőkből álló zsűrijével. A projekteket abban a régióban értékelik, ahol megvalósulnak, és a fenntartható építés öt célterülete alapján mérettetnek meg, melyek a projektet átfogó látásmóddal elemzik, és a teljes élettartamot veszik figyelembe. A kritériumok között szerepelnek az innovativitás és a máshol való alkalmazhatóság, az etikai normák és társadalmi elfogadás, az erőforrásokkal való gazdálkodás és környezeti teljesítmény, gazdasági életképesség és kompatibilitás, valamint a környezetbe való illeszkedés és esztétikai hatás.

A győzteseket öt egymást követő Díjátadó ünnepségen hirdetik ki 2017 második félévében. A győztesek automatikusan jelöltté válnak a világszintű megmérettetésre 2018-ban. A versenypályázatra való nevezés ingyenes és angol nyelven történik a www.lafargeholcim-awards.org felületen.

 

Forrás: LafargeHolcim

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240