2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

IMG 0009Az EMMI által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett „A szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése" című pályázaton elnyert támogatás segítségével az ÉVOSZ tehetséges kőműves tanulók számára szakmai továbbképzését szervez. A tehetséggondozó projektben tizennyolc, az ország különböző építőipari szakiskolájának tanulója vesz részt.

A továbbképzéssel a tehetséges és motivált kőműves tanulók számára lehetőséget kívánunk biztosítani arra, hogy a szakiskolában tanultakat új elméleti és szakmai ismeretekkel egészítsék ki.

IMG 0021A január és április között Budapesten, az Ybl Szakiskola Öv utcai tanműhelyében megtartandó 60 órás továbbképzés keretében a kőműves szakma alapjait jelentő látszó téglafalazatok készítésére helyezzük a hangsúlyt, mivel ez a témakör nyújt leginkább lehetőséget a logikus gondolkodás, a kreativitást, a különleges kézügyességet igénylő szakmai ismeretek és kivitelezési gyakorlat, a pontosság, a munkaszervezés, a megfelelő eszközhasználat, a technikai tudás és az ezekhez tartozó komplex szemlélet elsajátítására.

A budapesti, békéscsabai, kecskeméti, pécsi, székesfehérvári és zalaegerszegi építőipari szakiskolák másod- és harmadéves tanulói három kétnapos és két háromnapos blokkban tanműhelygyakorlaton és szakrajzfoglalkozásokon vesznek részt. Az első foglalkozáson a jelentkezők tudásszintjét mértük fel. Majd ezt követően a tanulók nehézségi szint és összetettség szempontjából olyan feladatokat készítenek, amelyek a haladás kitűzött ütemének megfelelő fokozatossággal, rendszerszerűen és teljes körűen pótolják a tudásukban fellelhető hiányokat.

IMG 1795A résztvevőknek a projekt zárásaként egy háromnapos gyakorlat keretében egy komplex gyakorlati feladatot kell elkészíteniük, amelynek kiértékelésével a projekt eredményeként elsajátított új kompetenciáik azonosíthatók lesznek. A gyakorlat 2016 áprilisában a Construma Építőipari Szakkiállítás keretében, a 16-os pavilonban kerül megrendezésre.
A projekt megvalósításához a pályázati támogatás mellett az Ybl Szakiskola, a Wienerberger Téglaipari Zrt, a Baumit Kft., a Jaf Holz Ungarn Kft. és a ZÁÉV Zrt. nyújtott még szakmai és anyagi támogatást.

Pete Zoltán
ügyv. ig. helyettes
ÉVOSZ

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240