2024. április 26., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Sopron szelmalom Kuruc domb-kicsiNégy nyugat-dunántúli, megyei jogú város nyert el támogatást a napokban kiemelt projektjének megvalósításához az Új Széchenyi Terv keretében: Nagykanizsa, Sopron, Szombathely és Zalaegerszeg összesen 1,6 milliárd forint uniós forrásból fejlesztheti a leromlott városi területeket - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A közleményben azt írták, a pályázati felhívás célja a városok egyes társadalmi, fizikai, gazdasági szempontból leszakadó vagy leszakadással fenyegetett részeinek megújítása, közösségi funkciókkal való ellátása, az életkörülmények és a közbiztonsága javítása.

Nagykanizsa-Ligetvaros-kicsiA szociális városrehabilitáció keretében Nagykanizsán a rendelkezésre álló összegből bérlakásokat, a ligetvárosi óvodát, uszodát újítják fel, az Erdész utcában kiépítik a járdát és a közvilágítást, továbbá kerékpárút is épül.

Sopronban a Kurucdomb sor – Kuruc körút – Fraknói utca – Fapiac utca által körbevett területen épületeket újítanak fel, 40 bérlakást korszerűsítenek, összkomfortosítanak és megújul a Halász Miklós Sportcsarnok is.

Szombathelyen társasházat, református és evangélikus templomok homlokzatát újítják fel, körforgalmat építenek, valamint képzéseket, táborokat, programokat indítanak.

Zalaegerszegen felújítják a szociális klubot, a környéken parkolókat alakítanak ki, rendezik a zöldfelületeket és több közösségi, képzési, közbiztonsági programot is indítanak civil szervezetek segítségével.

A városoknak a fejlesztésre egyenként 410-412 millió forint áll rendelkezésükre. A közleményben kitértek arra: a régióban most már mind az öt megyei jogú városnak van szociális városrehabilitációt célzó projektje. Győr 2012-ben nyert el egymilliárd forint értékben uniós támogatást Újváros műemléki védettségű épületeinek felújítására, átalakítására.

Forrás: MTI

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240