2024. május 5., vasárnap

UJ HONLAP BANNER 250 100

Minden időben – akár a téli fagyokban vagy a nyári forróságban – alapvető elvárásunk, hogy lakásunk belső terében nagyjából ugyanaz legyen a belső hőmérséklet. A homlokzati hőszigetelő anyagok ugyanis télen nem engedik ki a meleget, nyáron pedig kívül tartják a forróságot. Jó hőszigeteléssel kevesebb energiát használunk fel, ami nem csak a környezetünkre, hanem a pénztárcánkra is jótékonyan hat! Ha rászánjuk magunkat a hőszigetelésre, nem árt tisztában lenni pár alapszabállyal:

  • Gondolkodjunk rendszerben – ez a minőség kulcsa. Kerüljük a kevert és legolcsóbb rendszerek felhasználását.
  • Hívjuk a gyártó infovonalát! Fontos információkat tudhatunk meg, és egyúttal biztosak lehetünk benne, hogy amire pénzt adunk ki, az megfelelő módon is kerül fel a falazatra.
  • Ne a lemez vastagságán spóroljunk! Ha már egyszer hőszigetelünk, akkor ne a hőszigetelő lemez vastagságán spóroljunk. hiszen nem az jelenti a jelentős plusz költséget. A vastagabb hőszigetelésbe beruházni hosszú távon sokkal inkább megéri. Ideális hőszigetelési vastagság: 10 centimétertől.
  • Megfelelő tartozékok – ügyeljünk a részletekre! A tartós, jó hőszigetelési munkákhoz hozzátartozik a megfelelő kiegészítők alkalmazása is (élvédő profilok, lábazati indítóprofil, sorolóelemek, távtartók stb.). Nincs annál nagyobb bosszúság, mint ha például a szépen elkészült hőszigetelésen pár év múlva a sarkoknál rozsdás.
  • Határidők? A hőszigetelő rendszer kivitelezésekor is vannak várakozási idők, melyeket be kell tartani. Például a hőszigetelő lemezek letapaszolása után nem kezdhetik meg egyből a színezést, hiszen a tapaszrétegnek teljesen meg kell kötni és száradni. Ha az előírt várakozási időket nem tartja be valaki, az komoly hibák forrása lehet.
  • Eseménynaptár

    Május 2024
    H K Sz Cs P Szo V
    29 30 1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31 1 2

    Keresés

    banner kne 180 240

    mehi-banner-media 120x240

    Médiatámogatók

    proidea logo-web

     buildcomm-logo-web

     

    Partnereink

    EVOSZ-logo

    measzlogo fb

     

     

    logo rigips-w 

    proidea-logo-fb

    VarepitoPalyazat logo-web

     

     

    bme logo-kicsi

     

    Ybl-logo-kicsi

      mapasz-logo-web

     

    zeosz-logo-webebsz logo 2

     

     

     HuGBC LOGO kicsi

     

    TEGY-web

     Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

     Hazicincer logo

        Kivet-logo-web

     

     

     

     

    Construmalogo-web

      emsz-logo-web180

    mti hirfelhasznalo

     

    dimag logofinal-web

     
     
     observer logo-web